Ανοιχτή πόρτα ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Περιβαλλοντικά βραβεία GREEK GREEN AWARDS 2019 στον Δήμο Ρόδου και στην ΔΕΥΑΡ

Spread the love

Σε ειδική τελετή στη διάρκεια της 3ης Διεθνούς Έκθεσης verde.tec για τις τεχνολογίες περιβάλλοντος, που πραγματοποιήθηκε 15-17 Φεβρουαρίου στην Αθήνα, ο Δήμος Ρόδου και η ΔΕΥΑΡ απέσπασαν 2 βραβεία GREEK GREEN AWARDS 2019 στις κατηγορίες «Ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων στην Νησιωτική Ελλάδα» και «Στρατηγικός σχεδιασμός έργων ύδρευσης και αποχέτευσης». Τα Greek Green Awards απονέμονται μία φορά το χρόνο κατόπιν διαγωνισμού, υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας.

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Χατζηδιάκος Φώτης παρέλαβε το βραβείο μαζί με τους συνεργάτες του, τον Αντιδήμαρχο καθαριότητας και ανακύκλωσης κ. Παλαιολόγου Μιχάλη και τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ κ. Μανωλάκη Αλέξανδρο και υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑΡ.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου τόνισε πως «Το βραβείο αυτό αποδεικνύει πως ο Δήμος Ρόδου κινείται στην σωστή κατεύθυνση και μας δίνει την δύναμη να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο για την προστασία του περιβάλλοντος των νησιών μας το μεγάλο συγκριτικό μας πλεονέκτημα,  που μπορεί να αξιοποιηθεί για βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία θέσεων εργασίας σε νέους τομείς, με δυναμικές πράσινες και καινοτόμες πρωτοβουλίες με γνώμονα πάντα τη διασφάλιση της δυνατότητας των μελλοντικών γενεών να απολαύσουν ένα υγιές και αρμονικό περιβάλλον. Αντί για μεμονωμένες κινήσεις εντυπωσιασμού επιλέξαμε τον συστηματικό και προσεκτικό σχεδιασμό και αυτό αναγνωρίζεται πλέον σε Πανελλαδικό επίπεδο. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές καθώς το συνέδριο Verde.tec έχει καθιερωθεί πλέον ως ο κορυφαίος θεσμός για την κυκλική οικονομία σε διεθνές επίπεδο».

Στις δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας είπε πως «Πρόκειται για ένα βραβείο που με μεγάλη περηφάνια παραλαμβάνουμε σήμερα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μας, κυρίως στην Δ/νση Καθαριότητας & Ανακύκλωσης και στην Υπηρεσία Πρασίνου καθώς και τους δημότες που συμμερίζονται το όραμα μας για μια πράσινη Ρόδο και συμβάλλουν καθημερινά προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ δήλωσε πως «Η προσπάθεια μας συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον και προσήλωση στους στόχους μας που δεν είναι άλλοι από την εξυπηρέτηση και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών με την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης με στόχο την αειφορική διαχείριση των πόρων. Ευχαριστώ πολύ τους συνεργάτες μας».

Στην έκθεση, που η ΔΕΥΑΡ και ο Δήμος είχαν οργανωμένο περίπτερο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, τόσο στην εκθεσιακή αίθουσα όσο και στις υποψηφιότητες για τα βραβεία “Greek Green Awards 2019”, ήταν πρωτόγνωρη, καθώς 48 δήμοι, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς διαχείρισης στερεών αποβλήτων απ’ όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις δράσεις τους.

SHARE
RELATED POSTS
og-image-ianos.jpg
Κληρώθηκε ο τυχερός αναγνώστης του iPorta.gr για τα δωρεάν σεμινάρια Δημιουργικής Γραφής με τον Μάνο Κοντολέων
Ο Ομπάμα στην Ελλάδα, του Γιώργου Σαράφογλου
“Ημέρα της Μητέρας για … σφουγγάρισμα”, του Γιώργου Σαράφογλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.