Κινηματογράφος - Θέατρο Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παρούσα η σύζυγος του Αλέκου Σακελλάριου στην παράσταση “Λες κι ήταν χθες”- Εκπλήξεις και συγκίνηση από το “Ροδίων Παιδεία”-

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

 

«Λες κι ήταν χθες…»: ένα νοσταλγικό ταξίδι στο χθες, με το βλέμμα στραμμένο προς το αύριο!

Την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στις 20:30, στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», τα Εκπαιδευτήρια «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ» καλωσόρισαν το καλοκαίρι με μία θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Λες και ήταν χθες», αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο.

«Κάθε χρόνο καταφέρνετε μαζί με το ανθρώπινo δυναμικό του σχολείο μας να μας εκπλήσσετε ευχάριστα. Οι θεατρικές και αθλητικές εκδηλώσεις στο τέλος της σχολικής χρονιάς σηματοδοτούν τη σκληρή δουλειά όλων σας, ώστε να απολαύσουμε το φαντασμαγορικό αποτέλεσμα. Η θεατρική παράσταση ‘’Σαν να ήταν χθες’’ είχε ένα διττό ρόλο φέρνοντάς μας αναμνήσεις από τις ταινίες του Σακελλάριου αλλά περισσότερο αναμνήσεις των ίδιων των
μαθητών στα μαθητικά τους βήματα.»

Ειρήνη Τόλιου, γονέας του σχολείου

Λες κι ήταν χθες που διεξαγόταν η πρώτη παράσταση στο θέατρο της Τάφρου.. Λες κι ήταν χθες που στο πιάνο μάς γοήτευσε ο Μίμης Πλέσσας και μας συγκίνησε με τους στίχους του ο Νίκος Κηπουργός… Λες κι ήταν χθες που στη σκηνή του θεάτρου τραγούδησε ο Διονύσης  Σαββόπουλος, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, ο Αγαπητός Πάχος και η Μιρέλα Πάχου, η Γεωργία Νταγάκη καθώς και ο Νίκος Πορτοκάλογλου… Σε αυτή τη σκηνή ο Γενικός Διευθυντής των Εκπαιδευτηρίων, κ. Κυριάκος Κυριακούλης, έκανε τα πρώτα του χορευτικά βήματα συνοδεύοντας την κόρη του, Κατερίνα, σε ένα συγκινητικό βαλς που σηματοδοτούσε το πέρασμα από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση, τόσο των παιδιών όσο και του σχολείου.

Στην αρχή της εκδήλωσης, ο κ. Κυριακούλης παρέδωσε στην κ. Ελένη Καρύδη, Πρόεδρο της Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. επιταγή 3.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε από τη συνεισφορά των γονέων.

Στη θεατρική μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο «Λες και ήταν χθες», αφιερωμένη στον Αλέκο Σακελλάριο, η  ποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2019, στις 20:30, στο θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου «Μελίνα Μερκούρη», οι θεατές είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μια πανδαισία χορού και τραγουδιού.
Μία δροσερή, γεμάτη νοσταλγία και αισιοδοξία παράσταση, μια παράσταση με χρώματα, μυρωδιές, συναισθήματα και εικόνες από την αξέχαστη εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Η ξεχωριστή και διασκεδαστική παράσταση κάτω από τον καλοκαιρινό ουρανό ήταν γεμάτη μουσική, χορό και συγκίνηση, αφιερωμένη στον ευφυή σκηνοθέτη, στιχουργό και δημοσιογράφο, τον άνθρωπο του οποίου οι δημιουργίες χάρισαν το γέλιο σε γενιές ανθρώπων
και συνοδεύουν διαχρονικά τη διασκέδασή μας. Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία της η κ. Τίνα Σακελλάριου.

Η παράσταση ήταν αποτέλεσμα συνεργασίας όλων των ομάδων του Ομίλου «ΡΟΔΙΩΝ ΠΑΙΔΕΙΑ», που μας γέμισε όλους… «Αχ, πώς το λέτε εσείς εδώ, γιατί δεν θυμάμαι πώς το λέμε εμείς εκεί…», όπως θα έλεγε η αξέχαστη Γεωργία Βασιλειάδου, «μας γεμίζει όλους περηφάνεια»!

Μετά το τέλος της εκδήλωσης επιδόθηκαν οι τίτλοι σπουδών των μαθητών όλων των βαθμίδωντων Εκπαιδευτηρίων.

Συντελεστές της παράστασης

Η παράσταση ήταν σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μανιώτη. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης αποδόθηκαν σε ζωντανή εκτέλεση από τα μουσικά σύνολα του σχολείου και ορχήστρα καθηγητών μουσικής αποτελούμενη από τους Κωνσταντίνο Αναπολιτάνο, Τάσο Αναστασιάδη, Γκλόρια Ανδρουλάκη, Νεκτάριο Αυγενικό, Βασίλη Καράμαλη, Ματίνα Μακέστα, Γιώργο Ξανθόπουλο, Γιάννη Χατζή. Τη μουσική επιμέλεια της παράστασης είχαν ο Γιώργος
Ξανθόπουλος και ο Γιάννης Χατζής. Τις χορογραφίες επιμελήθηκε η καθηγήτρια φυσικής αγωγής Μαρία Λεβέντη, ενώ στη διδασκαλία τραγουδιών υπεύθυνη ήταν η Ελευθερία Ζαράκη. Την επιμέλεια της ορχήστρας και της χορωδίας του Δημοτικού είχε ο Γιάννης Χατζής και την επιμέλεια ορχήστρας SOLISTES ο Τάσος Αναστασιάδης.

 

SHARE
RELATED POSTS
3 Μαΐου 2019: Debate των υποψηφίων Δημάρχων Ρόδου Χατζηδιάκου-Καρίκη-Κρητικού- Πότσου
Τα Πρότυπα του κ.Χατζημάρκου, του Γιώργου Σαράφογλου
Ο κος Μανώλης Γλυνός για την Υγεία στα Νησιά του Νοτίου Αιγαίου: “Κανένα νησί χωρίς γιατρό”

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.