Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

“Παρμενίων 2019”: στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ και στο 401 ΓΣΝΑ ο Α/ΓΕΣ Καμπάς

Spread the love

 

Επίσκεψη Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Στρατού στην Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ

Την Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, στο πλαίσιο της Τακτικής Άσκησης Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -19», πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης της  95
Ανώτερης Διοίκησης Ταγμάτων Εθνοφυλακής (95 ΑΔΤΕ «ΔΙΑΓΟΡΙΔΩΝ»), συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων (ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ») Αντιστράτηγο Γεώργιο Δημητρόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του, ο Αρχηγός παρακολούθησε ασκήσεις Μονάδων και Ταγμάτων Εθνοφυλακής, ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση επί της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ -19» και παρακολούθησε βολές Πυροβολικού και βαρέων όπλων Πεζικού στο Πεδίο Βολής «ΚΑΤΤΑΒΙΑΣ».


Τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2019, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, Αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς, επισκέφθηκε το 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών (401 ΓΣΝΑ) συνοδευόμενος από τον Διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΣ Υποστράτηγο Ανδρέα Αθανασόπουλου και τον
Διευθυντή Υγειονομικού του ΓΕΣ Υποστράτηγο Παναγιώτη Τάκο, όπου τον υποδέχτηκε ο Διευθυντής του νοσοκομείου Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καρλιαύτης.

Ο Αρχηγός επισκέφθηκε το Σταθμό Διαλογής και Περίθαλψης Τραυματιών(ΣΔΠΤ), τον οποίο ανέπτυξε το 401 ΓΣΝΑ στο πλαίσιο της ΤΑΜΣ «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ2019», όπου παρακολούθησε άσκηση που αφορούσε στην καταγραφή και διαλογή των απωλειών υγείας, στη διενέργεια σωστικών επεμβάσεων στο Αυτοκινούμενο Χειρουργείο του Νοσοκομείου, στη σταθεροποίηση και βραχεία νοσηλεία ασθενών, καθώς και στη διακομιδή αυτών στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου. Επίσης αξιολογήθηκε ο ΣΔΠΤ, ώστε να εξετασθεί η δυνατότητα μελλοντικής χρήσης του για τις ανάγκες των Ε.Δκαι της Πολιτικής Προστασίας, σε περιπτώσεις μαζικών καταστροφών.

Διαπιστώθηκε η υψηλού επιπέδου επιστημονική κατάρτιση των στελεχών υγειονομικού, το επίπεδο ετοιμότητας και η άριστη αντιμετώπιση των διαφόρων περιστατικών.

Ο Αρχηγός, συνεχάρη τα στελέχη για τον επαγγελματισμό τους, το υψηλό ηθικό, αλλά και το αίσθημα ευθύνης που τους διακατέχει κατά την αντιμετώπιση των περιστατικών απωλειών υγείας.

SHARE
RELATED POSTS
Μεταξεταστέος στην αριθμητική, του Νίκου Βασιλειάδη
Ακεραιότητα και προσαρμογή, του Κωστή Α.Μακρή
O Μοιραίος Αλέξης, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.