Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Παραίτηση Νίκου Κοτζιά από Υπουργείο Εξωτερικών-Το δηκτικό μήνυμά του στο twitter

Spread the love

 

“Έρχεται η στιγμή, λέει ο ποιητής, να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Ο ΠΘ και σειρά Υπουργών έκαναν στο χθεσινό ΥΣ τις επιλογές τους και εγώ κατόπιν τις δικές μου. Είναι καλό να θυμούνται, όμως, τον στίχο: βαθιά να με θάψουν θέλησαν, ξέχασαν ότι είμαι σπόρος”

Διαβάστε εδώ περισσότερα

Η είδηση:

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εξωτερικών κ. Νίκος Κοτζιάς στον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αιτία είναι η μη κάλυψή του από τον πρωθυπουργό στην αντιπαράθεσή του από τον υπουργό Άμυνας, Πάνο Καμμένο στο χθεσινό υπουργικό Συμβούλιο.

Οι εξελίξεις είναι πλέον ραγδαίες και απρόβλεπτες σε πολιτικό επίπεδο, ενώ κανείς δεν γνωρίζει πως θα επηρεαστεί και η πορεία της συμφωνίας των Πρεσπών την οποία έχει υπογράψει ο ίδιος ο κ. Κοτζιάς.

Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του έξω από το Μαξίμου έστειλε πολλαπλά μηνύματα ότι δεν θα ανεχθεί διγλωσσία στο εσωτερικό της κυβέρνησης.

«Θα αναλάβω ο ίδιος το ΥΠ.ΕΞ. και είναι επιλογή που σηματοδοτεί την αποφασιστικότητά μου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών.

Η απόφαση να δεκτώ την παραίτηση Κοτζιά είναι απόφαση με μηνύματα προς το εξωτερικό και προς το εσωτερικό, προς την κυβέρνησή μου.

Δεν θα ανεκτώ καμία διγλωσσία στην εθνική γραμμή της χώρας και να διαταράξει την ομαλή πορεία της χώρας στην έξοδο από τα μνημόνια. Στέλνω μήμνυμα και στα Σκόπια. Θέλω να τους ενθαρρύνω να προχωρήσουν γιατί δεν θα υπάσρξει άλλη ευκαιρία.

Η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί ονομασία « ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ», θέλω να είμαι καθυαρός σε αυτό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

SHARE
RELATED POSTS
Φλωρεντία: Ιστορίες ειπωμένες με εικόνες, του Μάνου Στεφανίδη
Θα πρότεινα για Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας τον Γιάννη Πανούση, του Παναγιώτη Ιακωβή
Με το ΚΙΝΑΛ ο κος Σαράντος Μπακρισιώρης υποψήφιος Βουλευτής Δωδεκανήσου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.