Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Παράταξη Φώτη Χατζηδιάκου: Είναι αρχή της παράταξης μας, να μη δίνει αξία σε «κύμβαλα αλαλάζοντα.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

 

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι  on line, με μειλ ή τηλεφωνικά

Επειδή είναι γνωστό το απύθμενο «πολιτικό θράσος» του ανδρός, ήταν αναμενόμενη και η ανερμάτιστη απάντησή του, στην  προηγηθείσα  ομόθυμη ανακοίνωση της παράταξης μας.

Η νέα φαιδρή ανακοίνωση και οι γελοίες διαψεύσεις του προέδρου της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, δείχνουν το επίπεδο του ανδρός και  δεν πείθουν κανένα από  τους  πρώην συναδέλφους του, οι οποίοι ακόμη και τώρα τον χλευάζουν για την δήλωση του, περί … «του τελευταίου της πόρτας». Το «mea culpa» του τέως δημάρχου, ήταν ότι τον εμπιστεύτηκε και μάλιστα δύο φορές.

Επί της ουσίας, σαν τελευταία απάντηση της παράταξής μας στις δύο δηλώσεις του, επισημαίνουμε ότι όφειλε να γνωρίζει πως:

-Η δήθεν οφειλή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ προς το Υπουργείο Μεταφορών από το 2011 αφορά την ενίσχυση ασθενέστερων-προβληματικών Κ.Τ.Ε.Λ. που δεν έχουν σχέση με την δημοτική επιχείρηση. Γι’ αυτό η προηγούμενη διοίκηση είχε ζητήσει από το ΥΠ.ΕΣ. την απαλλαγή της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, όπως απαλλάχθηκαν ο Ο.Α.Σ.Ε. και ο ΕΣΕΛ και κακώς σήμερα έγινε διακανονισμός.

-Το δάνειο των 500.000€ προέρχεται από τον πρώην Δήμο Ροδίων, με τότε Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ μη εκλεγέντα συνυποψήφιο του στην παράταξη Καμπουράκη. Το αυτονόητο που έπραξε ο τέως πρόεδρος Δημήτρης Παρασκευάς ήταν να ζητήσει τον διακανονισμό πληρωμής του, μέσω αναχρηματοδότησης με ευνοϊκότερους όρους και όχι με λήψη νέου δανείου, που άλλωστε απαιτούσε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, που δεν ελήφθη ποτέ.

-Οι ασφαλιστικές οφειλές προς ΕΦΚΑ προέρχονται από τα αναδρομικά μισθοδοσιών προ του 2014, για τις οποίες όμως ασκήθηκε προσφυγή, αφού σε ανάλογη περίπτωση η ΔΕΣ ΡΟΔΑ δικαιώθηκε.

-Οι οφειλές των 2 εκατομμυρίων ευρώ προέρχονται από τις κοινωφελείς επιχειρήσεις των Καποδιστριακών δήμων. Από αυτά η προηγούμενη διοίκηση πλήρωσε ήδη το 1 εκατομμύριο ευρώ στο Ι.Κ.Α. για ασφαλιστικές εισφορές πριν από το 2011.

-Τέλος, οι εργαζόμενοι που πλήρωνε η ΔΕΣ ΡΟΔΑ είναι άτομα με ειδικές ανάγκες, που προσλήφθηκαν υποχρεωτικά εκ του νόμου για κοινωνικούς λόγους, από τις επιχειρήσεις των πρώην Καποδιστριακών δήμων. Τώρα απλώς τους απέσπασαν στο δήμο για μια 2ετία και θα επανέλθουν στην ΔΕΣ ΡΟΔΑ.

  Αυτά και για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση των συνδημοτών μας. Όπως είναι αυτονόητο, δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθούμε με τον   ανεπίδεκτο μαθήσεως πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, ακόμη και αν προκληθούμε, γιατί είναι αρχή της παράταξή μας να μη δίνει ποτέ αξία σε «κύμβαλα αλαλάζοντα».

Το Γραφείο Τύπου

της δημοτικής παράταξης

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Υφ. Τουρισμού Μάνος Κόνσολας: «Δίνεται άμεση λύση στο πρόβλημα των αδειών οδήγησης»
Στην Κω τον Απρίλιο το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδηλασίας Ερασιτεχνών 13-15 Απριλίου
Η Ρόδος δεν γράφει Ιστορία, είναι η ίδια η Ιστορία-Ένα βιβλίο για την Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου από τον Δήμο Ρόδου & και την Μάγδα Μαριά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.