ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στη Ψυχολογία

ΠΑΝΑΚΕΙΑ: “Σχέσεις ζωής” ξεκινάμε με Ρόμπερτ Ντε Νίρο, της Ντίνας Σιάγκα

Spread the love

H  Εταιρεία Ανάπτυξης Κοινοτικών Υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων «Πανάκεια» διοργανώνει το Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας, 8ο κατά σειρά, με στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση της κοινότητας σε θέματα ψυχικής υγείας.

Αυτή τη χρονιά θέμα του Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας της «Πανάκεια» είναι οι «Σχέσεις ζωής» με προβολή ταινιών που πραγματεύονται τις σημαντικότερες εξ αυτών.

Από το ελληνικό «Τζαμάικα» που περιγράφει την πολύπλοκη αδερφική σχέση μέχρι το φετινό υποψήφιο για Oscar «Lady bird» που πραγματεύεται την εκρηκτική σχέση μητέρας και έφηβης κόρης.

Από το κλασικό «Beaches» που αποδίδει όλα τα στάδια και τις φάσεις που περνάει μία φιλία κατά την εξέλιξη της μέχρι το «Μάρλει, ένας μεγάλος μπελάς» που δείχνει τη βαθειά σχέση που μπορεί να αναπτυχθεί με το κατοικίδιο μας.

Και φυσικά θα δοθεί έμφαση στη σχέση πατέρα- παιδιών με την ελλιπή επικοινωνία, τις  προσδοκίες και τα ερωτήματα τύπου «Είναι όλοι τους καλά;» όπως και ο τίτλος της ομώνυμης ταινίας.

Οι  σχέσεις ζωής  έχουν γίνει πολύπλοκες και δύσκολες, είναι όμως αναγκαίες για την ανθρώπινη φύση. Αυτές οι σχέσεις μπορεί να είναι φιλικές, συγγενικές, ερωτικές , τυπικές , εμπορικές κλπ. Καθημερινά  γεννιούνται απορίες και ερωτηματικά για αυτές. Η απουσία τους όμως από τη ζωή  θα  μας άφηνε   ένα απεριόριστο συναισθηματικό κενό.

8ο Φεστιβάλ Ταινιών Ψυχικής Υγείας από 11 Ιουλίου έως 15 Ιουλίου 2018 στο Θερινό Κινηματοθέατρο Ρόδον. Είσοδος ελεύθερη-Το πρόγραμμα εδώ

Να είστε όλοι εκεί!

H Ντίνα Σιάγκα είναι  Ψυχολόγος της ΠΑΝΑΚΕΙΑ

η εικόνα προφίλ της Ntina Siaga

 

SHARE
RELATED POSTS
BAGGELHS_PAVLIDIS_KAI_TA_SKITSA_TOY_16MAY17_SMALL.jpg
Στιγμιότυπα από τα εγκαίνια έκθεσης γελοιογραφίας “Γλυκειά Ευρώπη” στο Σύνταγμα-Φωτογραφικό Υλικό
Ευχές από τον συγγραφέα Μάνο Κοντολέων στους αναγνώστες του iPorta.gr
Αστρολογικές προβλέψεις & Ποια ζώδια θα ευνοηθούν στον έρωτα τον Δεκέμβριο, της Σμάρως Σωτηράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.