Πόρτα στην Πολιτική

Παλιάτσοι και νταήδες, του Άρη Μαραγκόπουλου

Spread the love

Άρης Μαραγκόπουλος

Ο χρηματιστηριακός καπιταλισμός δεν έχει ανάγκη τα προσχήματα της παραδοσιακής πολιτικής. Στον μεταμοντέρνο κόσμο του anything goes, όπου οι πολίτες σιγά σιγά χάνουν (ή αδιαφορούν για) τη συνείδηση της τάξης τους καθώς είναι βουτηγμένοι ως τον λαιμό στις πληθωρικές δόσεις του μιντιακού όπιου και των αντικοινωνικών δικτύων, οι σύμβουλοι του συστήματος το ξέρουν καλά: το μόνο είδος πολιτικών αντρών που «πιάνει» στους εθισμένους στο όπιο του λαού είναι οι παλιάτσοι και οι νταήδες. Αν είναι και φασίστες τόσο μεγαλύτερη η «ακροαματικότητα».

Μην αναρωτιέστε επομένως γιατί συνωστίζονται στους εκλογικούς καταλόγους τόσοι Καμμένοι, Βελόπουλοι, Αδώνιδες, Ψωμιάδες, Μπέοι, Ψινάκηδες, Μαρινάκηδες, Κουντουράδες κλπ. Παλιάτσοι σαν τον Φάραντζ, νταήδες σαν τον Όμπαν και τον Σαλβίνι παίζουν θαυμάσια στα μίντια και στα δίκτυα όλου του κόσμου υπό τις οδηγίες του αρχιπαλιάτσου-νταή-φασίστα Τραμπ. Παντού.

Και θα συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν αυτοί οι παλιάτσοι-νταήδες όσο ο αδύναμος κόσμος, αυτός που έχει χάσει τις ελπίδες του για ένα καλύτερο κόσμο (με ευθύνη του αριστερού και αναρχικού κινήματος) πιστεύει ότι τους μάχεται μέσα απ’ το desktop και τα σχολιάκια του. Επειδή οι πραγματικές μάχες ενάντια στον οργανωμένο φασισμό των παλιάτσων, είτε μας αρέσει είτε όχι, δίνονται μόνο στους δρόμους. Πουθενά αλλού.

28.5.2019

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Η ιστορία της Κόκκινης Πόλης, του Σταύρου Θεοδωράκη
Μαζέψτε τον απατεώνα, ας προστατευτούμε από τους κοινούς απατεώνες, του Σταύρου Θεοδωράκη
Νέον Ελληνικόν Κράτος με πολίτες νέας νοοτροπίας;, του Γιάννη Πανούση
Η συνέχεια της Διοίκησης και τα πισωγυρίσματα, του Δρος Βασίλη Μαστρoγιάννη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.