Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Παίρνουν τους ανθρώπους στο λαιμό τους, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

 

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Ο θάνατος του Γιώργου Τράγκα, σε ηλικία 72 ετών -εκδότης, σχολιαστής και αρχηγός ενός μικρού πολιτικού κινήματος- φέρνει στην επιφάνεια για ακόμη μία φορά την ευθύνη που έχουν δημόσια πρόσωπα απέναντι στον εαυτό τους, αλλά και στο κοινωνικό σύνολο.
O Τράγκας, ο οποίος υπέφερε από διαβήτη, αρνιόταν μέχρι το τέλος, σύμφωνα με τον γιατρό του, να εμβολιαστεί.
Κι ας δεχτούμε ότι αυτό αποτελεί δικαίωμά του.
Οτι όμως παρότρυνε τους οπαδούς του να μην εμβολιαστούν δημιουργεί ένα σοβαρό πρόβλημα κοινωνικής ευθύνης.
Ο Τράγκας αποτελεί ένα από τα πολλά παραδείγματα ανθρώπων σε θέσεις επιρροής εδώ και στην Ελλάδα.
Το ερώτημα είναι αν αυτά που λένε, που παροτρύνουν τους οπαδούς τους να μην εμβολιαστούν, τα λένε επειδή τα πιστεύουν ή για λόγους συμφέροντος.
Είναι σαφές, για παράδειγμα, ότι διάφορα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, πολιτικοί και άλλοι υιοθετούν αυτή την γραμμή, όχι γιατί δεν γνωρίζουν το σωστό, αλλά ως ένα θεόπεμπτο μέσον να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους, την κυκλοφορία τους, τον κύκλο των εργασιών τους κ.τ.λ.
Πρόκειται δηλαδή για μία συνειδητή πολιτική ευχαρίστησης της κοινής γνώμης με πολύ συγκεκριμένα, συχνά αρνητικά αποτελέσματα, στους ίδιους και στους άλλους.
Αυτό όμως δεν αποτελεί τίποτα λιγότερο από μία προδοσία στους ανθρώπους πους τους εμπιστεύονται, ανθρώπους με κάποια εξουσία, ΜΜΕ, πολιτικούς, γιατρούς, κληρικούς, που όμως πληρώνουν αυτή την εμπιστοσύνη που τους έχουν με την ίδια τους τη ζωή.
Είναι πραγματικά τραγικό ότι μία πανδημία, για την οποία ανακαλύφθηκε εμβόλιο, αντί να αποτελεί ένα ενωτικό σημείο, αφού όλοι μας μπροστά στον ιό είμαστε ίσοι, έχει μετατραπεί σε αιτία διχασμού.
Οτι έχει μετατραπεί σε όπλο εκμετάλλευσης της καχυποψίας και της τάσης για συνωμοσιολογία σε στρώματα της κοινωνίας σε παγκόσμιο επίπεδο.
Κι είναι επίσης τραγικό που αντί οι κοινωνίες να κάνουν αυτό που κάνουν οι επιστήμονες στον τομέα αυτό, ακούν τους άσχετους και τους εκμεταλλευτές.
Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι για να είμαστε οι υπόλοιποι ασφαλείς από τον ιό και τις μεταλλάξεις του θα πρέπει να εμβολιαστούν ή να νοσήσουν οι υπόλοιποι ούτως ώστε να αναπτύξουμε την δυνατότητα καταπολέμησης του ιού σε διεθνή κλίμακα.
Οι αντιρρησίες, εκτός από τη ζημιά που κάνουν στον εαυτό τους, κρατούν αιχμάλωτο και τον υπόλοιπο κόσμο.

 

SHARE
RELATED POSTS
DOYREIOS_GATOS_COLOR_KAM_14OKT14_LowRes.jpg
Ο Δούρειος Γάτος, του Κωστή Α. Μακρή
Ζωές στον τζόγο! Lives on the table!, του Γιώργου Σαράφογλου
Λόγια του αέρα (και το τραγούδι του Αλέξη)!, του Μάνου Στεφανίδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.