Πρόσωπα - Αφιερώματα

Πέθανε ο Λούκ Πέρι, ο “σκληρός” της σειράς “Beverly Hills”

Spread the love

Τη «μάχη» για ζωή έχασε ο ηθοποιός Λουκ Πέρι, ο «Ντίλαν» της σειράς «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς», ο οποίος είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο και νοσηλευόταν σε καταστολή.

Ο Πέρι, 52 ετών, έγινε γνωστός στο Χόλιγουντ μέσα από τη σειρά Μπέβερλι Χιλς, ενώ τελευταία υποδυόταν τον Φρεντ Άντριους στη σειρά του Netflix, Riverdale.

Ο ηθοποιός βρισκόταν σε τεχνητό κώμα από την περασμένη Πέμπτη (28/02), ημέρα που το δίκτυο Fox ανακοίνωσε το ξεκίνημα ενός νέου κύκλου γυρισμάτων για το «Beverly Hills, 90210». Ο Πέρι δεν συμπεριλαμβανόταν πάντως στο καστ λόγω των άλλων επαγγελματικών του υποχρεώσεων.

Ο Λουκ Πέρι γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1966 στην πόλη Φρένρικταουν του Οχάιο. Το 1990, στα 24 του χρόνια, πήρε το ρόλο του Ντίλαν ΜακΚέι στην εμβληματική σειρά «Χτυποκάρδια στο Μπέβερλι Χιλς» και έγινε η ζωντανή απόδειξη του γιατί μια επιτυχία μπορεί να αποβεί δίκοπο μαχαίρι. Παρά τις προσπάθειές του να πάψει να ταυτίζεται με τον Ντίλαν όλα τα επόμενα χρόνια, δεν τα κατάφερε.

Στην πραγματικότητα το «Μπέβερλι Χιλς» ήταν το λιγότερο καλό και σημαντικό από όλα όσα έκανε ο Λουκ Πέρι στα χρόνια που ασχολείται με την υποκριτική. Έπαιξε πολλούς ρόλους στο θέατρο, το σινεμά και την τηλεόραση και τον τελευταίο καιρό πρωταγωνιστεί στην τηλεοπτική σειρά «Riverdale», για την οποία έχει αποσπάσει πολύ καλές κριτικές.

Ο Πέρι πήγε στο Χόλιγουντ το 1984, έκανε διάφορες δουλειές του ποδαριού και με όσα κέρδιζε πλήρωνε για τη δραματική σχολή. Κλασική ιστορία μιας επιτυχίας που περιμένει να συμβεί στη Μέκκα του θεάματος. Μετά από τρία χρόνια και 216 αποτυχημένες οντισιόν (οι άνθρωποι που περιμένουν το μεγάλο «ναι», προφανώς έχουν την τάση να μετράνε τα «όχι»), τελικά κατάφερε να πάρει τον πρώτο του ρόλο, σε μια σαπουνόπερα, το «Loving». Ο ρόλος απαιτούσε να μετακομίσει στη Νέα Υόρκη, όπου και πήρε το 1988 το δεύτερο ρόλο του, σε μια άλλη σαπουνόπερα, το «Another World».

Στο μεταξύ, είχε αρχίσει να τελειοποιεί το look του κάπως «σκληρού», το οποίο είναι πασιφανές ότι αντέγραψε από το Ματ Ντίλον, που κι εκείνος με τη σειρά του είχε αντιγράψει από το Τζέιμς Ντιν…

Και κάπως έτσι ήρθε ο ρόλος του Ντίλαν, ενός χαρακτήρα που έμοιαζε κάπως εκτός τόπου και χρόνου στο μαλθακό σύμπαν των παιδιών του Μπέβερλι Χιλς.

Οι δημιουργοί της σειρά ήξεραν, όμως, ότι ο «Ντίλαν» ήταν κατά πολύ υπεύθυνος για την επιτυχία της σειράς. Το «Μπέβερλι Χιλς» είχε αξιοσημείωτη διάρκεια, δέκα ολόκληρα χρόνια και το 2000 ο Πέρι ήταν επί τέλους ελεύθερος να απαλλαγεί από το «Ντίλαν», έναν χαρακτήρα με τον οποίο αναπόφευκτα ταυτίστηκε. Κάτι που δεν θα ήταν απαραίτητα κακό, εάν ο χαρακτήρας αυτός είχε καταφέρει να εξελιχθεί μέσα στα ασφυκτικά στενά όρια μιας νεανικής σαπουνόπερας. Οι δημιουργοί, όμως, επέμεναν να αντιμετωπίζουν τους χαρακτήρες σαν έφηβους, ακόμα κι όταν αυτοί είχαν φτάσει στα 40 τους.

Το επόμενο βήμα του ήταν κάποιοι μικροί ρόλοι σε όχι και τόσο πρωτοκλασάτες κινηματογραφικές ταινίες και μια μακρά σειρά από σπικάζ για ταινίες κινουμένων σχεδίων και guest εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές. Το πρόβλημα ήταν εμφανές: Κανένας σκηνοθέτης δεν ήθελε να του δώσει την ευκαιρία να αποδείξει ότι «το είχε».

Επιπλέον ήταν άτυχος: Δύο τηλεοπτικές σειρές, στις οποίες πήρε πρωταγωνιστικούς ρόλους, κόπηκαν μετά από μια σεζόν. Και μετά ήρθε το «Riverdale», που πάει καλά, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να τον κάνει σταρ, έστω της τηλεόρασης.

Πηγή: cnn.gr

SHARE
RELATED POSTS
12227228_784270991699738_3211040924353925190_n.jpg
The last words of Steve Jobs -Τα τελευταία λόγια του Steve Jobs
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: “Άγγελος της Μεσογείου για πάντα” (Αφιέρωμα) , του Κώστα Αρβανίτη
Βαγγέλη Παυλίδη, Χρόνια Πολλά από την Ομογένεια, των Αλεξάνδρας Καρακοπούλου-Τσίσσερ & Χρήστου Μαγγούτα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.