Πόρτα στην Πολιτική

Πάμε πλατεία;, του Νίκου Βασιλειάδη

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Όταν τα πράγματα παρουσιάζονται αντιφατικά, τότε η Λογική μας πάει ένα βήμα μακρύτερα, λέει ο Λάϊμπνιτς. Τα πράγματα στην Ελλάδα απ όσο μπορώ να θυμηθώ από τότε που απέκτησα πολιτική συνείδηση και μετά είναι μονίμως αντιφατικά, αλλά αυτό δε μας έχει πάει όχι ένα αλλά ούτε μισό βήμα μακρύτερα. Και βέβαια δεν φταίει ο Λάϊμπνιτς, αλλά μάλλον η αιτία πρέπει να αναζητηθεί στο ότι η Λογική, έχει εξαφανιστεί προ πολλού από την Ελλάδα, αφήνοντας στη θέση της ένα πολυμήχανο και πολυκέφαλο τέρας σαν την Μέδουσα που τελικά σκότωσε ο Περσέας, με την βοήθεια της Αθηνάς και που το κεφάλι της, ακόμη και νεκρό, πέτρωνε όποιον το κοίταζε.

Να ένα πρόσφατο τυπικό δείγμα παραλογισμού που δημι­ουργεί το δόλιο μπέρδεμα των όρων και τη βάναυση κα­κοποίηση της Λογικής. Μετά το πανηγύρι με την καρότσα καραγκιοζ μπερντέ της Πρωτοψάλτη και τον πρωθυπουργό με τον δήμαρχο παρέα με καποιες εκατοντάδες πολίτες να χαίρονται για το θέαμα, ο δήμαρχος της Αθήνας δείχνει να συνεχίζει να αγνοεί ό,τι η Κυβέρνηση, οι επιστήμονες, ο Οργανισμός Υγείας επιβάλλουν για την δημόσια ασφάλεια. Διοργανώνει και ένα νέο πανηγύρι για να δουν οι κάτοικοι της Αθήνας το συντριβάνι της Ομόνοιας. Και φυσικά όπως θα περίμενε κανείς γίνεται χαμός. Οι φωτογραφίες από τα εγκαίνια της νέας πλατείας Ομονοίας δείχνουν συνωστισμό κόσμου, αλλά φαίνεται ότι αυτό δεν ενόχλησε κανέναν απ΄ όσους συμβουλεύουν ή “νομοθετούν” όλη μέρα, κάθε μέρα “να κρατάμε αποστάσεις”.

Αυτός ο Κωρονοϊός πρέπει να είναι πολύ ελιτιστής. Πάει να κάτσει για λίγο στο Παγκράτι αλλά αποφεύγει τις πιο μπανάλ περιοχές όπως η πλατεία Ομονοίας. Ενός παραλογισμού, μύριοι έπονται. Η Ελλάδα ήταν και παραμένει η κατ’ εξοχήν χώρα του παραλό­γου. Παίρνοντας υπόψη πως το πιο μεγάλο κατόρθωμα της ελληνικής σκέψης είναι η δημιουργία της Λογικής, μπορούμε να πούμε πως η σημερινή Ελλάδα είναι η άρνηση της ίδιας της Ελλάδας. Όμως η Ελλάδα πρέ­πει να υπάρξει στο μέλλον. Και θα υπάρξει αν σοβαρευτούμε. Κι αν πάρουμε στα σοβαρά ο καθένας τον ρόλο του, όπως η Λέχου για παράδειγμα που υποθέτω απ’ όσα μου λέει κάθε μέρα από την τηλεόραση πως δεν πήγε πλατεία, αφήνοντας κατά μέρος τα φτηνά πανηγυράκια που εμπλουτίζουν με διαρκώς νέες παραλλαγές ένα παιγνίδι που από καιρό είχε καταντήσει μπερδεμένο και πληκτικό. Θα μου πείτε, η Λέχου είναι ηθοποιός. Ναι ok! Γιατί οι πολιτικοί μας τι είναι;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ηλίας Καραβόλιας
Η ανατομία ενός λάθους: Πώς η Κομισιόν απέτυχε να σώσει την Ελλάδα, του Ηλία Καραβόλια
Μ.Καρχιμάκης: Λοιδωρηθήκαμε, διασυρθήκαμε, διωχθήκαμε, η αλήθεια όμως είναι εδώ!
Δυο πρωθυπουργοί υπέρ Μεϊμαράκη – και στο βάθος οικουμενική;, του Γιάννη Σιδέρη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.