Αθλητικά/Αθλητισμό

Πάμε γερά!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Σύντομα, όπως μας απείλησαν, θα επαναληφθεί η συνάντηση των «τεσσάρων μεγάλων» του επαγγελματικού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, πλάϊ στους Ελληνες τοποθετημένους θεσμικούς παράγοντες και την τουριστική ατραξιόν που μας κηδεμονεύει εκ μέρους της Φίφα και της Ουέφα. Εννοείται πως το «μεγάλοι» είναι εφεύρεση κάποιων πονηρών της επικοινωνίας, αφού ουδείς από τους ομοτράπεζους στο «Μεγάλη Βρετανία», παρά το ύφος τους και την αλαζονεία κάποιων από αυτούς, δεν είναι πρόεδρος! Το γιατί δεν είναι πρόεδροι, ας το αφήσουμε καλύτερα, προκειμένου να διατηρηθεί το καλό κλίμα –μετά τις χαιρετούρες που έπεσαν ενώπιον τηλεόρασης, κλπ.

Όμως, το αν κάποιος πιστεύει πως με τις συνάξεις αυτού του είδους θα απαλλαγεί από τις μόνιμες παρενέργειες το άθλημα, φοβάμαι πως γελιέται για τα καλά. Στο μυαλό όλων υπήρχε η διαιτησία (και πως θα τους ευνοήσει) που και αυτή τη φορά δείχνει άθλιο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να ανακοινωθεί αρμοδίως ότι «θα αυξηθούν οι αλλοδαποί ρέφερι στα πλέϊ οφ»! Ο Βίκτωρ Μητρόπουλος, την τελευταία φορά που διεκδίκησε την ΕΠΟ και ηττήθηκε από τον Β. Γκαγκάτση (ο οποίος υπήρξε «αναλώσιμος’ αφού ακολούθως έχασε  το πόστο από τον Σοφοκλή Πιλάβιο, για να ακολουθήσουν πλήθος ανίκανων να διοικήσουν σωστά και να εφαρμόσουν στο ακέραιο τους κανονισμούς), είχε δηλώσει κατηγορηματικά: «Με το πρώτο πέναλτι που δεν θα δοθεί ή θα δοθεί χωρίς να έχει γίνει, ο πόλεμος θα συνεχιστεί». Έτσι απλά. Φυσικά έχει δικαιωθεί αρκετές φορές από τότε, προφανώς διότι γνώριζε καλά το θέμα…

Βέβαια, από εκείνον τον χρησμό έχει περάσει πολύς καιρός, υπουργοί άλλαξαν, διοικήσεις άλλαξαν, στα πράγματα ήλθαν οι «τέσσερις μεγάλοι» της «Μεγάλης Βρετανίας», αλλά οι αθλιότητες της διαιτησίας είναι που παραμένουν στον χώρο. Αυτό προφανώς δεν το αντελήφθη ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος ήταν ο μόνος, ο οποίος χαρακτήρισε την διαιτησία «ανεβασμένη» και γενικά καλή. Ήταν μια τοποθέτηση, που άρεσε στα καμάρια της ΚΕΔ και στους διαιτητές Α’ Εθνικής. Άσε που ήδη το σύστημα είδε με απόλυτη συμπάθεια την ομάδα του, στο πρώτο κιόλας παιγνίδι πρωταθλήματος. Αν δεν το αντιληφθήκατε ήδη, επισημαίνω ότι ο Παναθηναϊκός του Αλαφούζου κέρδισε τρία (!) πέναλτι χθες στην Λάρισα. Θα μου πεί κάποιος: Δόθηκαν διότι ήταν πέναλτι. Σύμφωνοι. Όμως, ας αναρωτηθούμε πόσες φορές δεν δόθηκαν οι ίδιες ποινές, ακόμη και όταν στοιχειοθετούσαν καραμπινάτες ανατροπές (ή πράξεις ασκήσεις τροχονόμου σε φουλ κίνηση…).

Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Άρης 105 ετών!, του Γιώργου Αρκουλή
Ο ξεπεσμένος ‘αυτοκράτορας’, του Γιώργου Αρκουλή
Εθνικός Πειραιώς: Ζητείται φιλότιμο, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.