Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Πάλι απούσα η ΕΣΗΕΑ…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Διαβάζοντας κάποιος  τα…αποκαλυφθέντα από τον υπουργό Πέτσα οικονομικά στοιχεία με τα οποία ενίσχυσε η κυβέρνηση τα ΜΜΕ, (λόγω καμπάνιας για τον covid19), δεν χρειαζόταν να είναι μαθητής του «Αϊνστάϊν» για να αντιληφθεί τις εκλεκτές προτιμήσεις του Μαξίμου στον τομέα της ενημέρωσης. Οι μεγάλοι Όμιλοι, με το πλήθος των Μέσων, εισέπραξαν την μερίδα του λέοντος (με τον Βαρδινογιάννη αρχηγό), αλλά το πόσο προκλητικά αντιμετωπίστηκαν από το…γκουβέρνο τα σάϊτ της ενημέρωσης αχρηστεύει κάθε προσπάθεια δημοκρατικής διαδικασίας και φυσικά δημιουργεί αντιπαλότητες, τις οποίες δεν φαίνεται να έχει αντιληφθεί η ΕΣΗΕΑ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θέλω να πω, πως δεν είναι δυνατό να πιστέψω ότι το iefimerida.gr, to protothema.gr, και το in.gr πλεονεκτούν σε κτυπήματα του zougla.gr, ώστε να εισπράξουν πέντε φορές (!) περισσότερα χρήματα από την εταιρία του Τριανταφυλλόπουλου. Ούτε ότι τo parapolitika.gr και το liberal.gr, ξαφνικά έγιναν ανάρπαστα από το αναγνωστικό κοινό του Διαδικτύου και έχουν πιάσει «ταβάνι» στις προτιμήσεις…

Εν πάση περιπτώσει, επανέρχομαι στην αδιαφορία της ΕΣΗΕΑ διότι αυτό έχει την πιο μεγάλη σημασία. Αν ίσχυαν δημοκρατικές διαδικασίες, θα έπρεπε το σ υ ν δ ι κ α λ ι σ τ ι κ ό  Ιδρυμα της Ακαδημίας 20 – 5ος όροφος, να εκφράσει άποψη και να ζητήσει έγκαιρα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ή όποιον άλλο νταραβερίζεται με τα ΜΜΕ να τηρηθούν αυστηρά οι σωστές διαδικασίες. Με το σκεπτικό πως αν θέλει η κυβέρνηση να κάνει «ρουσφέτια» σε κάποιους φίλους της, να βρει άλλον τρόπο να το κάνει, αντί να δημιουργεί αντιφάσεις και  πικρίες  στον δημοσιογραφικό κόσμο, που δεν θέλει πολύ να καταλήξουν σε αντιπαλότητα και μίσος.

Κρίμα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Όταν μιλούν οι αριθμοί, του Ηλία Καραβόλια
Ψήφος Απόδημων…, του Γιώργου Σαράφογλου-Expatriate vote, by George Sarafoglou
Κωστής Α. Μακρής: Της κοντής Δημοκρατίας μου, το «μου» της φταίει

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.