Αναγνώστες Ανοιχτή πόρτα Κτηνιατρική/Φιλοζωΐα

Ο φαύλος κύκλος της Ηλιθιότητας, της Αναστασίας Κατσικάκη

Spread the love

Δεν είσαι φιλόζωος; Το δέχομαι!

Είσαι φιλόζωος; Το δέχομαι και αυτό!

Δεν θες να πηγαίνεις «κόντρα» στη φύση του σκύλου σου και γι’ αυτό δεν τον στειρώνεις; Θα το δεχτώ ακόμα κι αν δεν συμφωνώ! Σου είπε κάποιος ανίδεος ότι «τα σκυλιά πρέπει να κάνουν τουλάχιστον μια γέννα» αν και υποψιάζομαι ότι ακόμα και κάποιος που γνωρίζει τις βασικές αρχές της βιολογίας μπορεί να αντικρούσει αυτό το επιχείρημα ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΩ!

Μπορείς να βρεις χίλιους δύο λόγους για να μην στειρώσεις τον σκύλο σου αλλά δεν μπορώ να δεχθώ ότι είσαι τόσο ηλίθιος που δεν μπορείς να κάνεις δύο τρεις πράξεις απλών μαθηματικών! Ο Γιάννης έχει έναν αρσενικό σκύλο, η Ελένη έχει έναν θηλυκό σκύλο, κανένας από τους δύο δεν θέλει να στειρώσει τον σκύλο του και τα σκυλιά κάποια στιγμή ζευγαρώνουν. Σύνολο 8 κουτάβια. Ας υποθέσουμε ότι η Ελένη κρατάει 2 κουτάβια και ο Γιάννης άλλα 2 πόσα κουτάβια υπολείπονται; 4 ! Εγώ προσωπικά δεν γνωρίζω 4 ανθρώπους που να θέλουν κατοικίδιο, αν θέλουν δεν είμαι σίγουρη ότι μπορούν να το αναλάβουν και αν μπορούν δεν είμαι σίγουρη για τις συνθήκες στις οποίες θα ζει το ζώο. Ακόμα και αν είσαι σίγουρους για όλα τα παραπάνω και θες να παρανομήσεις βάζοντας το ζώο σου να ζευγαρώσει ( αν δεν θες να παρανομήσεις πρέπει να βγάλεις άδεια προσωρινού εκτροφέα ώστε να καταγραφούν τα κουτάβια και να μην τα πετάξεις να πεθάνουν σε καμιά σακούλα, ελπίζω να μην κάνω λάθος ως προς το νομικό πλαίσιο και αν κάνω παρακαλώ κάποιον υπεύθυνο να με διορθώσει) καταλαβαίνεις πως τα μαθηματικά δεν βγαίνουν γιατί αν υποθέσουμε ότι τα 4 από τα κουτάβια είναι θηλυκά και τα άλλα 4 αρσενικά ακόμα και με μία γέννα το καθένα στο σύνολο τα παιδιά των κουταβιών σου θα ξεπεράσουν τα 32! 32!

Για να μην το κουράσω άλλο ο σκύλος είναι ένα ζώο συντροφιάς (σε κάποιες ελάχιστες περιπτώσεις πλέον και ζώο εργασίας) για τα ζώα συντροφιάς υπεύθυνος είναι ο άνθρωπός τους, συνεπώς το επιχείρημα είναι στη φύση του ζώου δεν στέκει. Γιατί αν το δεχθούμε σαν δεδομένο θα πρέπει να το αφήσουμε έξω στη φύση και μαζί μ αυτό να πετάξουμε το αυτοκίνητο μας από τον γκρεμό και να πάμε να ζήσουμε όλοι σε σπηλιές. Επειδή έχω την αίσθηση πως δεν έχεις τέτοιες προθέσεις υπεύθυνος για τον σκύλο σου είσαι μόνο εσύ και επειδή δυστυχώς τα μαθηματικά δεν βγαίνουν ΣΤΕΙΡΩΣΕ τον σκύλο σου. Γιατί πιθανότατα ακόμα και να είσαι ο καλύτερος σκυλομπαμπάς ή σκυλομαμά κάποιος άλλος ανεύθυνος θα πετάξει κάποιο από τα κουτάβια του σκύλου σου στον δρόμο και μετά θα παραπονιέσαι πως τα αδέσποτα λερώνουν τους δρόμους η δημιουργούν αγέλες και επιτίθενται στο αθώο σκυλάκι σου! Και αυτό το ονομάζω ο φαύλος κύκλος της ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑΣ.

Συγνώμη για την αγανάκτηση!

Ελπίζω κάποια στιγμή η παιδεία μας να είναι τέτοια ώστε να κατανοήσουμε πως 1+1=2 και
4Χ8=32

Καληνύχτα σας!

H Αναστασία Κατσικάκη είναι Πτυχιούχος Βιομηχανικού Σχεδιασμού και Υπεύθυνη Marketing του καταστήματος Ανδρικών Ρούχων  Quattro 

SHARE
RELATED POSTS
Μαρία Καρχιλάκη
Νέα πρόκληση Άγκυρας – ο δήμαρχός της εγείρει αξιώσεις για το… σύνολο των ελληνικών νησιών, της Μαρίας Καρχιλάκη
1026264_232523120239211_805575628_o.jpg
Στρίβειν δια των εμπειριών, του Ηρακλή Δ. Χοροζίδη
Ο Ταγίπ «Καίσαρας»!* – Erdogan Caesar!, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.