Πόρτα στην Πολιτική

Ο ΥΦΥΠΕΞ Διαματάρης συνοδεύει τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Άγιον Όρος

Spread the love

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Αντώνης Διαματάρης, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό και Εκκλησιαστικά Θέματα, εκπροσωπεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στο Άγιον Όρος από τις 19 έως τις 22 Οκτωβρίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, άφιξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος, πρώτο του σταθμό στο Αγιον Ορος.

Στον Αρσανά της Μονής η επίσημη υποδοχή του Παναγιωτάτου από τον πρωτεπιστάτη, τους καθηγουμένους και τους αντιπροσώπους των 20 Ιερών Μονών.

Την Κυριακή, 20 Οκτωβρίου, ο Πατριάρχης θα προστεί της Θείας Λειτουργίας στο νέο Καθολικό της Μονής, με την ευκαιρία της επετείου των 200 ετών από της ανεγέρσεώς του.

Επίσης, ο Πατριάρχης θα μεταβεί στις Καρυές, όπου θα προσκυνήσει την εφέστιο Εικόνα του Αγίου Ορους, την Παναγία «Αξιον Εστί» στον Ναό του Πρωτάτου, ενώ θα επισκεφθεί τις Ιερές Μονές Βατοπεδίου και Παντοκράτορος και Σκήτες.

Ακόμα θα επισκεφθεί την Αθωνιάδα Εκκλησιαστική Σχολή και θα μιλήσει στους ιεροσπουδαστές της.

Η Αθωνική Μοναστική Πολιτεία ανήκει στην εκκλησιαστική και κανονική δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και το όνομα του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου μνημονεύεται κατά την τέλεση της Θείας Ευχαριστίας και στις Ιερές Ακολουθίες.

Πρόκειται για την έβδομη κατά σειρά επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο Αγιον Ορος, οι Πατέρες του οποίου τον σέβονται και τον τιμούν ιδιαίτερα.

Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

SHARE
RELATED POSTS
Στρατηγικό σχέδιο για ανάπτυξη ποιοτικού τουρισμού όλο το χρόνο
12-21485217856065s.jpg
Συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο, υπό τον Αλ. Τσίπρα-Ο Πρωθυπουργός τονίζει: “Ο ελληνικός λαός θα κρίνει ποιοι χρεοκόπησαν και ποιοι έβγαλαν την χώρα από την κρίση”
Ιστοί, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.