Πόρτα στην Πολιτική

Ο ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στο Περιφερειακό Φόρουμ της Ένωσης για τη Μεσόγειο

Spread the love

Στην 3η Υπουργική Σύνοδο του Περιφερειακού Φόρουμ της Ένωσης για την Μεσόγειο (ΕγΜ), που διεξήχθη στη Βαρκελώνη τη Δευτέρα, συμμετείχε ο Νίκος Κοτζιάς.

Οι συζητήσεις στη Σύνοδο επικεντρώθηκαν στην αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων των χωρών της Μεσογείου και στην ενίσχυση του διαλόγου με στόχο την κοινή ανάπτυξη της περιοχής, με περιβαλλοντικό πρόσημο και με ανθρωποκεντρικό χαρακτήρα.

Στην Υπουργική Σύνοδο συμμετείχαν τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, καθώς και 15 χώρες της Νότιας και Ανατολικής Μεσογείου.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών είχε διμερείς συναντήσεις με σειρά ομολόγων του.

Ελλάδα-Αίγυπτος συμμαχία

Ο Νίκος Κοτζιάς συνομίλησε αρκετά με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, Σάμεχ Σούκρι, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις.

Ελλάδα και Αίγυπτος είναι στενές σύμμαχοι στην Ανατολική Μεσόγειο και οι Αιγύπτιοι στηρίζουν τα δίκαια του Ελληνισμού και της Κύπρου σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, όπως και η Ελλάδα έχει σταθεί σθεναρά στο πλευρό της Αιγύπτου εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη τριμερής Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου και ο Νίκος Κοτζιάς με τον Σάμεχ Σούκρι θα έχουν όλο τον χρόνο δικό τους να συζητήσουν τα σημαντικά ζητήματα.

Οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση, εκείνη που χαρακτηρίζει τους ειλικρινείς συμμάχους και όπου κι εάν συναντηθούν πάντα έχουν κάτι να πουν «μεταξύ τους».

Πηγή: tribune.gr

SHARE
RELATED POSTS
Μπετόν αρμέ, του Γιώργου Σαράφογλου
Ο θάνατος του Mega, case study για το μέλλον, της Λίνας Παπαδάκη
Αποκαλυπτικός ο τέως ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς: “Για μένα η Πολιτική είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Ηθική”-Το παρασκήνιο που δεν ξέρουμε

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.