Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο «σερ» παραμένει μεγάλος!, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Παρακολουθώντας χθες βράδυ (ΣΚΑΪ) το «στην υγειά μας» του Σπύρου Παπαδόπουλου, ένοιωσα –μάλλον επιβεβαίωσα- ότι ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης παραμένει ένας πολύ σπουδαίος της τέχνης του, ένα άξιος ερμηνευτής του ελληνικού τραγουδιού, η απουσία του οποίου, απλά επισημαίνει των φτώχεια του σήμερα. Και αυτός στον οποίο δικαίως εμπιστεύτηκαν οι μεγάλοι μας ποιητές του 20ού αιώνα, και φυσικά ο Μίκης Θεοδωράκης, μέρος από το έργο τους.

Σωστά ο Παπαδόπουλος έβαλε στο πρόγραμμα πρώτα, κάποια κομμάτια από Σεφέρη, Ελύτη με έναν καλλιτέχνη –με λόγιο ύφος- ο οποίος προσπάθησε αλλά…δεν ήταν Μπιθικώτσης. Όσο για τους καλεσμένους; Με εξαίρεση την ηθοποιό Αιμιλία Υψηλάντη, που μίλησε πολύ ουσιαστικά για τον ρόλο και την πλούσια συμβολή του «σερ» στον Πολιτισμό, οι περισσότεροι έμειναν σε χαριτωμένα λόγια που δεν είχαν κάτι σημαντικό να προσθέσουν στην σίγουρα καλών προθέσεων εκπομπή. Μια εκπομπή που νομίζω θα ήταν πολύ πιο ενδιαφέρουσα, αν είχε προσκληθεί (και) η κόρη του τιμώμενου, Άννα Μπιθικώτση, σε μια προσπάθεια οικογενειακής συμφιλίωσης…

Όσο για τους ερμηνευτές της εκπομπής; Καταπληκτική η Γιώτα Νέγκα, πολύ καλοί Πασχαλίδης – Τσέρτος και επαρκείς οι υπόλοιποι. Οι οποίοι άξιζαν την συμπάθεια για το θάρρος τους να ακουμπήσουν το έργο ενός «θηρίου»!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Το ηθικό ανάστημα του Τόμας Μορ, της Δήμητρας Παπαναστασοπούλου
Silent Awaiting – a poem about the Parthenon Marbles, by Vasiliki Savvidou-Mihalarea
Δήμαρχος Πεντέλης κος Δημήτρης Στεργίου: “Ο απαραίτητος Φάκελος Αυτοδημουργίας, της Τζίνας Δαβιλά

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.