Το σχόλιο της ημέρας

Ο Πούτιν και τα διδάγματα της Ιστορίας, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

Τα λόγια του ομογενή μας που ζει στην Ουκρανία θα με ακολουθούν για πολύ καιρό.

Στην πόλη που «ζει» δεν έχουν φτάσει οι Ρώσοι. Τουλάχιστον όχι ακόμα. Ομως πλησιάζουν, κρίνοντας από το μέγεθος του ήχου που κάνουν οι βόμβες.

«Δεν φοβάσαι;» τον ρωτώ. «Βέβαια και φοβάμαι, αλλά τι να κάνω; Η ζωή πια, και να ζήσουμε δεν θα είναι ποτέ η ίδια».

Οπως στην προηγούμενη συζήτησή μας, που σας είχα μεταφέρει, έτσι και σε  αυτή η φωνή του έτρεμε από αγανάκτηση και από οργή που η Αμερική επιτρέπει στη Ρωσία -«το φίδι» την αποκαλεί- να εξοντώνει τον πληθυσμό της χώρας. «Αυτό που γίνεται είναι γενοκτονία», μου είπε. «Και να μην παρεμβαίνει ενεργά να τους σώσει; Ποιος θα εμπιστευτεί ξανά την Αμερική;». «Τουλάχιστον», συνέχισε, «ας κάνουν αυτό που πραγματικά θα πονέσει τον Πούτιν. Ας του κόψουν αμέσως το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που χρηματοδοτούν τον πόλεμο. Ολες οι κυρώσεις που έβαλαν μέχρι τώρα δεν μετράνε. Μόνο αυτό μετράει».

Ομολογώ ότι θεωρούσα υπερβολικούς αυτούς που ζητούσαν από τον πρόεδρο Μπάιντεν να πάρει αυτό το μέτρο, αναλογιζόμενος το κόστος που θα έχει στην Δύση, σ’ εμάς όλους. Ηδη η τιμή του πετρελαίου και του φυσικού αερίου είναι στα ύψη. Το εμπάργκο θα κάνει την κατάσταση ακόμα χειρότερη. Τόσο χειρότερη που πιθανόν να ρίξει την Οικονομία σε σοβαρή ύφεση.

Πρόκειται λοιπόν για μια πολύ δύσκολη απόφαση.

Ωστόσο, μετά που μίλησα με τον γνωστό μου ομογενή, σκέφτηκα ότι κανένα μέτρο και κανένα κίνητρο δεν θα πρέπει να αποκλείεται από την μάχη για την αντιμετώπιση του μεγαλύτερου κινδύνου που αντιμετωπίζουμε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πιθανόν από την μάχη για την επιβίωση του ίδιου του ανθρώπινου είδους στη Γη.

Αυτό που γίνεται, η καταστροφή μιας χώρας, η γενοκτονία ενός λαού, δεν μπορεί να περάσει και να επιστρέψει η ζωή στην πριν τον πόλεμο κατάσταση.

Οπότε, όχι μόνο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ο Πούτιν, αλλά θα πρέπει να ηττηθεί. Θα πρέπει ο ίδιος προσωπικά να πληρώσει ένα βαρύ τίμημα για τις απαράδεκτες πράξεις του.

Καθώς έγραφα τις γραμμές αυτές έφτασε η είδηση ότι ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει την επιβολή εμπάργκο στο πετρέλαιο και το υγραέριο της Ρωσίας.

Οπως προανέφερα, αυτή είναι μία πολύ δύσκολη απόφαση λόγω των επιπτώσεων που θα έχει στις Οικονομίες της Ευρώπης και της Αμερικής, μεταξύ των άλλων.

Αλλά πιθανόν να είναι ένα μικρό τίμημα που θα κληθούμε να πληρώσουμε αν ο Πούτιν βγάλει το συμπέρασμα ότι δεν μάθαμε τίποτα από την Ιστορία…

SHARE
RELATED POSTS
Η κόρη της “καλής κοινωνίας”, του Πάνου Μπιτσαξή
«Ο κόσμος καίγεται…» – “Coooool dreams”, του Γιώργου Σαράφογλου-George Sarafoglou
Η ενημέρωση στον κάδο σκουπιδιών!, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.