Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Ο νέος κοινωνικός διχασμός θα είναι από το μεταναστευτικό, του Γιάννη Σιδέρη

Spread the love

 

Γιάννης Σιδέρης

η εικόνα προφίλ του Giannis Sideris, Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Γνωστή δημοσιογράφος περπατώντας στην Ομόνοια μέρα μεσημέρι αντιλήφθηκε το χέρι ενός «νεαρού άντρα»  να μπαίνει στην τσάντα της με στόχο να της αρπάξει το πορτοφόλι. Σχεδόν συνεπλάκη μαζί του και έπεσε στο πεζοδρόμιο. Πεσμένη έβλεπε πόδια να περνούν γύρω της, αλλά κανένα δεν κοντοστάθηκε να τη βοηθήσει. Αυτό τροφοδότησε τον εύλογο προβληματισμό της για το τι είδους κοινωνία έχουμε γίνει, και εξ αυτού ανήρτησε τη δυσάρεστη εμπειρία της στο facebook.

 

GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Ωστόσο από τη όλη εξιστόρηση έλειπε ένα καθοριστικό στοιχείο  που με την σειρά του τροφοδοτεί άλλους προβληματισμούς: Της φάνηκε Ελληνας ή ξένος ο δράστης; Μόνο μετά από σχετική ερώτηση συνομιλητή  της, απάντησε: «Ηταν μετανάστης». Ηταν μετανάστης  αλλά δεν το ανέφερε,  προφανώς για να μην χαρακτηριστεί ρατσίστρια.

Στην αρχή ποινικοποιήθηκε η λέξη «λαθρομετανάστης», καίτοι  στα καθαρά  ελληνικά εννοεί τον τρόπο εισόδου στη χώρα και τίποτε άλλο. Σήμαινε δηλαδή δραστηριότητα, όπως δραστηριότητα  σήμαιναν και άλλες λέξεις με πρώτο συνθετικό το «λαθρο»:  λαθρέμπορος, λαθρεπιβάτης, λαθροθήρας, λαθραναγνώστης, κλπ. Η απαγόρευση με την κατηγορία του ρατσισμού στηρίχθηκε σαθρά στην αυτονόητη παραδοχή ότι «καμία ανθρώπινη ύπαρξη δεν είναι λαθραία».

Μόνο που ουδείς αναφερόταν στις ανθρώπινες υπάρξεις (εκτός της ΧΑ αλλά αυτή δεν χρειαζόταν τη λέξη για να πιστοποιήσει την ιδεολογία της). Αναφερόταν στην παράνομη είσοδο αυτών των ανθρώπινων υπάρξεων στη χώρα. Στην συνέχεια και αυτό  απαλείφθηκε. Δεν είναι παράνομοι είναι παράτυποι -πλήρης διαστρέβλωση εννοίας, γιατί στα ελληνικά  παράτυπος σημαίνει αυτός που εισήλθε στη χώρα νομίμως και αμέλησε να ανανεώσει την άδεια παραμονής.

Ο νέος κοινωνικός διχασμός που έχει ανατείλει, προς το παρόν δειλά και σποραδικά, θα πάρει οξεία μορφή στο μέλλον, όσο οι μετανάστες θα συνεχίζουν να έρχονται, η κυβέρνηση θα συνεχίζει να τους μεταφέρει στο εσωτερικό της χώρας και  οι κάτοικοι των περιοχών υποδοχής θα αντιδρούν. Χθες συμβολικά έκλεισαν την εθνική οδό κάπου στο ύψος  της Λαμίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τον υποδαυλίζει. Με αφορμή το τραγικό ναυάγιο των Παξών, όπου ως την ώρα που γράφονταν οι γραμμές,  12 μετανάστες είχαν πνιγεί ενώ αγνοούνταν περισσότεροι, ξεσήκωσε τον  κόσμο με  fake news για ένα  εξυπνακίστικο σχόλιο του Αδωνι. Ο υπουργός, γνωστών πεποιθήσεων άλλωστε, δεν χρήζει υπεράσπισης. Υπεράσπισης  χρήζει η αλήθεια. Είπε ότι  οι μετανάστες ειδοποίησαν  μόνοι τους το 112, άρα  ήρθαν προετοιμασμένοι. Εξυπνακίστικο  γιατί το 112 είναι παγκόσμιος αριθμός και δεν χρειάζονταν  καμιά ιδιαίτερη προετοιμασία για να τον μάθουν. Και να μην το ήξεραν, τους το σφύριξαν οι ΜΚΟ, σιγά την προετοιμασία δηλαδή.

Ομως το fake του ΣΥΡΙΖΑ εστιάζεται στον ισχυρισμό ότι το είπε αυτό ενώ είχαν πνιγεί άνθρωποι! Αν το είχε κάνει γνωρίζοντας τον πνιγμό, θα αποτελούσε προσβολή στην ανθρώπινη ύπαρξη. Όμως δεν ήταν γνωστό και οι Συριζαίοι  το ήξεραν αφού παρακολουθούσαν την εκπομπή. Και παρόλα αυτά όχι μόνο κατηγορούσαν ότι δεν σεβάστηκε νεκρούς, και ζητούσαν και από τον Μητσοτάκη να πάρει θέση!

Δεν θεωρούμε ότι οι παράνομοι μετανάστες  «αλλοιώνουν τον πολιτισμό μας», αφού ούτως ή άλλως σχηματίζουν δικά τους γκέτο  σε όλες τις ευρωπαϊκές  μεγαλουπόλεις ζώντας μια παράλληλη ζωή  με δικούς τους νόμους, δική τους θρησκεία και δικές τους εθιμικές λειτουργίες, καθώς από κουλτούρα δεν δείχνουν καμία διάθεση ενσωμάτωσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν  επηρεάζουν  τη ζωή μας.

«Η διαδικασία ενσωμάτωσης  των πολιτών που προσέρχονται από χώρες του Μαγκρέμπ καθώς και η εκκοσμίκευση του Ισλάμ  στη γαλλική κοινωνία συνεχίζεται με δυσκολία», είχε αναφέρει πολύ νωρίς, έκθεση του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών.  « Η πολυπολιτισμικότητα απέτυχε» είχε πει η Μέρκελ.  Αλλά αγέρωχος  ανθρωπιστής ο Τσίπρας, δήλωνε τον Μάρτιο του 2019, σε καιρό δηλαδή που έπρεπε να ξέρει το άτοπο της προσπάθειας: «Να τους ενσωματώσουμε για να  λυθεί  το δημογραφικό στην Ευρώπη»!

Για τους εύκολους του ανθρωπισμού οι εμπειρίες των χωρών που δέχτηκαν πριν από μας μετανάστες,  περνούν απαρατήρητες.  Προέχουν τα φληναφήματα περί Ξένιου Διός, Ιερού ξένου, πατροπαράδοτης ελληνικής φιλοξενίας  κλπ, που σημαίνει να αποδέχεσαι κάθε τυχοδιωκτικό στοιχείο που ξεκινάει από τα βάθη της Ασίας ή της Αφρικής, που δεν έρχεται από εμπόλεμη χώρα και άρα δεν είναι πρόσφυγας.

Τέτοια λογική υπήρχε και στην ανοιχτή και ανεκτικότατη Σουηδία. Και τώρα εξαπλώνονται δεκάδες γκέτο στα οποία  η αστυνομία δεν τολμάει να επέμβει.  Ας κάνουν μια βόλτα στο Μάλμε ή στον καιρό του Ιντερνετ ας  μάθουν για τις «νύχτες κρυστάλλων», τις οποίες αυτή τη φορά δεν τις δημιουργούν οι ευρωπαίοι φασίστες  αλλά οι εισαγόμενοι ισλαμοφασίστες, φωνάζοντας «Τζιχάντ» και επιτιθέμενοι στους ντόπιους που τους δέχτηκαν, με προνομιακό στόχο τους Εβραίους, βέβαια.

Και για όποιον  ορθολογικό  εκφράζει  προβληματισμό για την προβληματική μελλοντική συνύπαρξη,  έχουν έτοιμη την ταμπέλα: «Ρατσιστής».  Σε αυτό  αναφέρεται ο νέος κοινωνικός διχασμός.  Δεν επιχειρηματολογούν με σοβαρότητα.  Χαρακτηρίζουν και καταγγέλλουν με οξύτητα.  Και οι χαρακτηριζόμενοι αντιδρούν και θα αντιδρούν στο μέλλον με οξύτητα ανάλογης έντασης. Ειδικά όταν – με τα βόρεια σύνορα κλειστά – τα γκέτο  αρχίζουν να εξαπλώνονται  σε όλη τη Ελλάδα και ο ΣΥΡΙΖΑ θα φαντάζεται και θα καταγγέλλει φαντάσματα Ελλήνων μελανοχιτώνων.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ώρα της αποκάλυψης, του Αλέξανδρου Μπέμπη
Ένας φερετζές που λεγόταν κέντρο, του Γιώργου Πίτσου
Η Πολιτική και το Πραγματικό, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.