Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στον Κόσμο

Ο Λόγος, η Ράβδος και ο Ελπιδοφόρος!, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Γιώργος Σαράφογλου

 

Το περασμένο Σάββατο 22 Ιουνίου, έγινε στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας στο Μανχάταν η ενθρόνιση του κ.κ. Ελπιδοφόρου ως έβδομου Αρχιεπισκόπου Αμερικής!  (ΕΔΩ περισσότερα)
Για την ακρίβεια είναι ο τρίτος αρχιεπίσκοπος Αμερικής διότι οι πρώτοι τέσσερις ήταν αρχιεπίσκοποι Νοτίου και Βορείου Αμερικής.

Οκ, λεπτομέρειες θα πει κάποιος αλλά άλλη δύναμη και αίγλη είχαν εκείνοι οι τίτλοι. Το Φανάρι και ο νέος Πατριάρχης Βαρθολομαίος τότε ασφαλώς είχαν τους λόγους τους για αυτή την αναδιοργάνωση μετά την “εθελούσια” παραίτηση του Ιακώβου. Άλλο θέμα όμως για άλλη φορά.

Κάτι για το σκίτσο τώρα.
Ως παραλλαγή αυτού που είχε πει ο Καραμανλής- ο μεγάλος βέβαια-για “πράγματα που λέγονται αλλά δεν γίνονται και πράγματα που γίνονται αλλά δεν λέγονται” έτσι λοιπόν είναι και “πράγματα που τα σκεφτόμαστε και δεν τα λέμε και πράγματα που λέμε χωρίς να τα σκεφτόμαστε”!

Αν όντως ο Αρχιεπίσκοπος το σκέφτηκε αλλά δεν το είπε αυτό που σατιρικά του καταλογίζω, τότε πράγματι είναι Άξιος αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή και διπλωματία γιατί…”είναι πολλά τα λεφτά” και ακόμα μεγαλύτερα τα “εγώ” αυτών που τα έχουν.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Trump’s False Alarm – Ψευδής Συναγερμός!, του Γιώργου Σαράφογλου
“Ιππότες” της Νέας Αντεπίθεσης, του Γιάννη Πανούση
Η ειρηνική επανάσταση χωρίς μύθους;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.