Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ο κουβάς με τους εκλογικούς νόμους, του Γιώργου Πίτσου

Spread the love

Ο  Γιώργος Πίτσος  είναι Πολιτικός Μηχανικός.

Είναι δυνατόν να απαγορευτεί η αυτοκτονία  με νόμο; Είναι δυνατόν μια εμβόλιμη τροπολογία σε ένα νομοσχέδιο να αποτρέψει την αυτοκτονία; Κι αν κάποιος αυτόχειρας τα καταφέρει, θα κριθεί η πράξη του ως παράνομη και καταχρηστική; Θα ακυρωθεί ο θάνατος ως αντισυνταγματικός;

Διαβάζω κι ακούω στα Μέσα πως οι ειδικοί διαφωνούν για το μείγμα αναλογικότητας που εμπεριέχει  ο νέος εκλογικός νόμος. Γι’ άλλη μια φορά, όσοι έχουν  αυτοαναγορευτεί  σε κήνσορες, μας υποδεικνύουν ως που φτάνουν τα όρια της ωριμότητας μας και αυτοκλήτως βάζουν τα όρια της προστασίας μας, από ποιους  άραγε; Από εμάς βέβαια που είμαστε πολιτικά ανώριμοι άρα και εθνικά επικίνδυνοι.

Ναι στην απλή αναλογική αλλά:

1) κλιμακωτό μπόνους για ισχυρές κυβερνήσεις

2) όριο εισόδου για να μην μπουν τυχοδιώκτες με κόμματα σημαίες ευκαιρίας

3) φραγμοί στα κόμματα ειδικού σκοπού

4) μικρό σπάσιμο περιφερειών για να μπορούν τα κόμματα να ελέγχουν ποιοι εκλέγονται

5) όρια ενάντια στην ιταλοποίηση και την ακυβερνησία.

Ένας νόμος ακορντεόν.

  GREEK RESTAURANT – NEW YORK 253-17 NORTHERN BLVD

Το πολίτευμά μας είναι η αντιπροσωπευτική δημοκρατία εκτός αν ανοίξει η συζήτηση για αλλαγή πολιτεύματος. Είναι προοδευτικό, μεταρρυθμιστικό μας καθήκον να την κάνουμε όσο πιο αντιπροσωπευτική γίνεται και  η δύναμη να περάσει στον ψηφοφόρο χωρίς φραγμούς. Η δημοκρατία είναι το πιο ευαίσθητο πολίτευμα και χρειάζεται χειραφετημένους πολίτες έναντι των κάθε απόχρωσης λαϊκιστών.

Ας πετάξουμε το ωριμόμετρο και τον μύθο του εκμαυλισμού του δήθεν εξαπατημένου λαού.   Πότε ήταν ώριμος ο λαός; Στο 49% του εθνάρχη Καραμανλή, στο 48% του Αντρέα, στο 62 % του δημοψηφίσματος; Και πώς το ΟΧΙ  έγινε ΝΑΙ  χωρίς ν΄ανοίξει μύτη; Ώριμος όποτε μας συμφέρει κοντόφθαλμα, ανώριμος όποτε δεν μας συμφέρει; Ένας λαός εκκρεμές δηλαδή, άλλοτε κυρίαρχος κι άλλοτε αφελής, ανάλογα με τα συμφέροντα των κυβερνώντων.

Και στο κάτω κάτω της Γραφής, άμα γουστάρουμε ακυβερνησία, γούστο μας και καπέλο μας και δεν θα βάλουμε κανέναν μπακαλοπολιτευτή στο κεφάλι μας. Δική μας είναι η Χώρα και  «ΡΙΧ’ΤΟ ΗΛΙΑ….ΗΛΙΑ ΡΙΧ’ΤΟ».

Η επιλογή είναι μονόδρομος προς την εμβάθυνση της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας. Απλή και άδολη αναλογική.

Ο πολίτης ψηφοφόρος θα ωριμάσει όταν συνειδητοποιήσει την δύναμη της ψήφου του άμεση και αναλογική κι όχι φαλκιδευμένη. Η ψήφος είναι όπλο. Ο πολίτης έχει τρεις δυνατότητες . Πρώτη επιλογή να στοχεύσει εθνικούς και πολιτικούς στόχους. Δεύτερη να “πυροβολήσει” και να “θανατώσει” όλους αυτούς τους φαρισαίους υποκριτές που χρόνια ταλανίζουν τη ζωή του. Και τρίτη να το στρέψει κατά του εαυτού του ψηφίζοντας τους επιγόνους του Λεβέντη, του Λαζόπουλου, του Μιχαλολιάκου.

Θα γίνει αυτό μονομιάς; Ειλικρινά  δεν πιστεύω στη θεία φώτιση του ψηφοφόρου.

Θαρρείτε  ότι αρκεί μια νομοθετική ρύθμιση και μια εκλογή για να καθαρίσει η κόπρος του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης;  Θα είναι  ένας  Γολγοθάς που όσο πιο γρήγορα αρχίσει τόσο το καλλίτερο. Θα  περάσουμε από μπερλουσκονικές κυβερνήσεις όπως η σημερινή.  Αν ο ψηφοφόρος θέλει να επιβραβεύσει φελλούς ΚΑΜΜΙΑ νομοθετική ρύθμιση δεν θα τον εμποδίσει.

Αγαπητοί μου,  στα χρόνια της κρίσης παραμελήσαμε χάριν των οικονομικών δεικτών , την παιδεία και τον πολιτισμό . Ήρθε η ώρα να πάρουν την εκδίκηση τους. Ζούμε την περίοδο των ημιμαθών και των ημίτρελλων των σόσιαλ μίντια.

Το Νέο δεν θα έρθει με ολίγον έγκυο αναλογική. Οι συνέπειες της μακρόχρονης κρίσης δηλώνουν ξεκάθαρα ότι εσυνουσιάσθημεν. Τώρα, διανύουμε την κυοφορία και το Νέο θα έρθει μετά από μια γέννα επίπονη με πολλές ωδίνες αλλά πρέπει να ολοκληρωθεί.

Χρειάζεται πολιτική γενναιότητα πια για να εξακολουθείς να υποστηρίζεις το πάγιο αίτημα της Αριστεράς  (κάθε ομοιότης συμπτωματική)  για απλή και άδολη αναλογική. Τα υπόλοιπα είναι τζάμπα μαγκιές. Με πορδές δεν βάφεις αυγά  Κυριάκο, Αλέξη, Φώφη, κλπ. τεθλιμμένοι συγγενείς

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Προπετάσματα …άκαπνων;, του Γιάννη Πανούση
Με το ΠΑΤΗΜΑ ενός Κ Ο Υ Μ Π Ι Ο Υ!, του Σπύρου Ντασιώτη
Η λογική είναι μνησίκακη. Εκδικείται και Πρωθυπουργούς αν την περιφρονήσουν, του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.