Πόρτα στον Κόσμο

Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί αποκήρυξη του Χριστού, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο κ. Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Επισκεφθείτε τη νέα ιστοσελίδα μας

visit our new web site

 

Είναι λανθασμένη η εντύπωση ότι η Εκκλησία, γενικά, είναι αρνητική στα εμβόλια για τον κορωνοϊό. Δεν είναι. Υπάρχουν όμως ορισμένες περιπτώσεις κληρικών, όλων των βαθμίδων, που με το παράδειγμα και τα κηρύγματά τους διαστρεβλώνουν την εικόνα και δίνουν λαβή για κριτική εναντίον της Εκκλησίας.

Ευτυχώς η εδώ Εκκλησία μας, με μια γενναία για την περίοδο εκείνη απόφαση, τάχθηκε από την αρχή υπέρ των εμβολίων.

Αρα δεν αναφέρομαι σε αυτήν. Ούτε αναφέρομαι στην κορυφή της Εκκλησίας της Ελλάδας όπου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος -που και ο ίδιος ασθένησε από τον κορωνοϊό- παροτρύνει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Υπάρχουν όμως και οι εξαιρέσεις, όπου ορισμένοι Μητροπολίτες -και ιερείς- ακολουθούν την δική τους γραμμή και ζητούν από τους πιστούς τους να μην εμβολιάζονται.

Παρουσιάζονται ως πιο κοντά στον Χριστό, ως πιο ορθόδοξοι χριστιανοί, σε αντίθεση προφανώς με εκείνους που εμπιστεύονται την σωτηρία τους από τον κορωνοϊό στην Επιστήμη.

Δεν ευθύνονται μόνον αυτοί για το τελευταίο κύμα των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα και αλλού. Φέρουν όμως και αυτοί σημαντική ευθύνη γιατί, ως πρόσωπα εξουσίας, ο λόγος τους έχει βαρύτητα.

Ενα καλό παράδειγμα προς εξέταση είναι η Ρουμανία.

Διαβάζω στους χθεσινούς «New York Times» ότι η χώρα αυτή έχει τα υψηλότερα ποσοστά κρουσμάτων και θανάτων στην Ανατολική Ευρώπη. 600 άτομα πέθαναν την περασμένη Τρίτη από την πανδημία. Η αναλογία σε κρούσματα, σχετικά με τον πληθυσμό της, είναι σχεδόν εφτά φορές μεγαλύτερη από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και 17 φορές από ό,τι στη Γερμανία.

Παρ’ όλα αυτά, ένας ορθόδοξος Μητροπολίτης, ο Αμβρόσιος της Γεωργίου (Αmbrose of Giurgiu), ζήτησε από τους πιστούς της περιοχής του «να μην τους ξεγελά η τηλεόραση και να μην φοβούνται τον κορωνοϊό», συμπληρώνοντας: «Μην σπεύδετε να εμβολιαστείτε».

Οι ρουμανικές Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα, με την κατηγορία του κακουργήματος σε βάρος του, για διασπορά ψευδών και επικίνδυνων πληροφοριών.

Το ίδιο και κατά γνωστών πολιτικών που και εκείνοι τάσσονται εναντίον των εμβολίων, με αποτέλεσμα τα κρούσματα και οι θάνατοι να είναι τόσοι πολλοί.

Η Θεολογία και η Επιστήμη δεν ήταν πάντα σε αντίθεση. Αυτό αποτελεί ένα σχετικά πρόσφατο φαινόμενο.

Από την αρχή επικράτησε η αλήθεια ότι υπάρχει χώρος τόσο για τη Θεολογία όσο και για την Επιστήμη. Και μάλιστα πολλοί από τους μεγαλύτερους επιστήμονες, όπως ο Νεύτων (Newton), υπήρξαν πιστοί χριστιανοί.

O λόγος είναι ότι η Επιστήμη μπορεί να φτάσει μέχρι ένα σημείο. Δεν είναι σε θέση να δει την γενική εικόνα της Δημιουργίας του Κόσμου.

Το θέμα του κορωνοϊού, λοιπόν, είναι καθαρά ένα επιστημονικό θέμα. Οπως τόσα και τόσα άλλα ιατρικά θέματα που αντιμετωπίζουμε. Οπως τόσα άλλα εμβόλια που κάνουμε από μικρά παιδιά και φάρμακα που παίρνουμε.

Είναι για το λόγο αυτό τραγικό το γεγονός ότι ο εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού πολιτικοποιήθηκε. Οτι έχει δημιουργηθεί ένα κόμμα, διεθνώς, το κόμμα των αντιρρησιών, οι οποίοι μάχονται μία ολοφάνερη και σωτήρια αλήθεια, την επιστημονική ανακάλυψη.

Και με πονά, όταν πληροφορούμαι ότι άνθρωποι υποφέρουν, χάνουν τη ζωή τους γιατί αρνήθηκαν να κάνουν κάτι το τόσο βασικό: να εμβολιαστούν.

Δεν αρνούνται όμως να κάνουν μία εγχείρηση καρδιάς. Να κάνουν το εμβόλιο για την γρίπη. Να πάρουν την αγωγή που συνιστούν οι γιατροί για τις τόσες άλλες ασθένειες που ως άνθρωποι αντιμετωπίζουμε.

Προς Θεού. Ο εμβολιασμός δεν αποτελεί αποκήρυξη του Χριστού. Δεν αποτελεί προδοσία του.

Το αντίθετο. Τι πιο χριστιανικό από κάτι που σώζει ανθρώπινες ζωές. Και να ευχαριστούμε τον Θεό που υπάρχει αυτό το εμβόλιο.

 

SHARE
RELATED POSTS
Οι Πληγές μας! – Our Plagues! , του Γιώργου Σαράφογλου – by George Sarafoglou
Ο «έξυπνος» καπιταλισμός, του Ηλία Καραβόλια 
Η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική (Το plan b της απευκταίας αποτυχίας), του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.