Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο Δρ Βασίλης Μαστρογιάννης απαντά σε 10 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο

Spread the love

 

Σεπτέμβριος 2020-Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με αισιοδοξία. Οι φίλοι και αρθρογράφοι της Πόρτας, καλωσορίζουμε ιδιότυπα  την Αρχή της Ινδίκτου, όπως αποκαλείται από την Εκκλησία, απαντώντας σε 10 ερωτήσεις. Επειδή το καλοκαίρι του 2020 θα μένει ανεξίτηλο στις μνήμες μας…

Καλή Ανάγνωση!

Σήμερα απαντά ο Καθηγητής Δημοσίου και Διοικητικού Δικαίου Δρ Βασίλης Μαστρογιάννης. Διαβάστε τα άρθρα του εδώ

 

Το καλοκαίρι του 2020… εγκαταστάθηκα στο εξοχικό με μια εκδρομή στο χωριό μου

Στην καραντίνα περισσότερο μου έλλειψε… η παρέα με τους φίλους μου

Με ενόχλησε… που αρκετοί δεν εφάρμοσαν τα αυτονόητα αλλά και από την άλλη που η Πολιτεία δεν πήρε μέτρα με ιεραρχική ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ και προέβη σε ισοπεδωτική λογική. Ελπίζω να μην κάνει το ίδιο και φέτος.

Ασχολήθηκα… αρκετά με την δημοσιοποίηση των απόψεων μου, ιδιαίτερα στο iporta, και είχα το χρόνο για διάβασμα, για γράψιμο και περπάτημα.

Αν οι συνθήκες ήταν διαφορετικές… θα πήγαινα να δω αγαπημένα μου πρόσωπα στο εξωτερικό.

Όρθιο ψυχολογικά και σωματικά (αν και προσαρμόστηκα εύκολα) με κράτησε… η οικογένεια με την οποία ήταν ευκαιρία να περάσω χρόνο μαζί της.

Στους συνωμοσιολόγους απαντώ …ότι η επίκληση συνωμοσίας για κάθε θέμα και για επί μέρους επουσιώδη ζητήματα. απομακρύνουν τον άνθρωπο από την ουσιαστική διερεύνηση και εξεύρεση της κάθε φορά αλήθειας και τον οδηγούν στο μηδενισμό και την περιθωριοποίηση.

Το Φθινόπωρο περιμένω… να κυλήσει με ομαλότητα υπευθυνότητα ενσυναίσθηση από όλους μας και σοβαρότητα και σχεδιασμό από την Πολιτεία με στρατηγικό και επιμέρους επιχειρησιακά σχέδια για την αντιμετώπιση όχι μόνο της πανδημίας αλλά κυρίως της οικονομικής τεράστιας ύφεσης που είναι μπροστά μας και θα αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τα επόμενα χρόνια (φυσικά και την ορθολογική και αναγκαία αντιμετώπιση των κοινωνικών προβλημάτων που θα ανακύψουν).

Στο εμβόλιο θα πω …ναι όταν περάσει ικανός επιστημονικά χρόνος δοκιμών για τυχόν παρενέργειες και αν ακόμη είναι αναγκαίο στο χρόνο εκείνο.

Το 2021 θα ήθελα… να έχει εξασθενήσει ο ιός (και να μην εμφανιστεί άλλος ισχυρότερος), να επιστρέψει η ομαλότητα στην κοινωνικό οικονομική ζωή, να μην έχουμε στρατιωτικές εμπλοκές και συρράξεις, το Αιγαίο και η Ανατολική Μεσόγειος να γίνει μέρος ανάπτυξης, συνεννόησης, ένωσης πολιτισμών και ευημερίας των όμορων λαών!!!!!

Εύχομαι ολόψυχα σε όλους καλό φθινόπωρο με υγεία

3.9.2020

SHARE
RELATED POSTS
Ένστικτο: η ασπίδα του ονείρου, της Βασιλείας Μαξακούλη
14632536_10153966077892844_1753843094_o.jpg
26 Νοε: Ημέρα εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και Αντίστασης κατά ναζισμού-φασισμού, του Φώτη Χατζηδιάκου [Δήμαρχος Ρόδου]
Ένας καλύτερος κόσμος ξημερώνει, του Δρ Παναγιώτη Ιακωβή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.