Ανοιχτή πόρτα Πρόσωπα - Αφιερώματα

Ο Δημήτρης Κατσούλας απαντά σε 8 ερωτήσεις καλωσορίζοντας με αισιοδοξία το φθινόπωρο

Spread the love

 

Σεπτέμβριος 2020-Καλωσορίζουμε το φθινόπωρο με αισιοδοξία. Οι φίλοι και αρθρογράφοι της Πόρτας, καλωσορίζουμε ιδιότυπα  την Αρχή της Ινδίκτου, όπως αποκαλείται από την Εκκλησία, απαντώντας σε 10 ερωτήσεις. Επειδή το καλοκαίρι του 2020 θα μένει ανεξίτηλο στις μνήμες μας…

Καλή Ανάγνωση!

Σήμερα απαντά ο Δημήτρης Κατσούλας. Διαβάστε τα κείμενά του εδώ

Το καλοκαίρι του 2020 (λίγες οι ημέρες οι 17, δεν το χόρτασα) το πέρασα μεταξύ Κεφαλονιάς και Πρεβέζης.

 Στην καραντίνα ασχολήθηκα με τον χρόνο μου τον ατελείωτο βάζοντας σε τάξη όλα όσα με περίμεναν καιρό να τα τακτοποιήσω τόσο εντός μου όσο και έξω μου.

Αν οι συνθήκες του 2020 ήταν διαφορετικές προγραμμάτιζα να επισκεφθώ το Caravaggio Μιλάνου, τόπο καταγωγής της γυναίκας μου.

Όρθιο ψυχολογικά και σωματικά με κράτησε η βουνίσια καταγωγή μου, η άσκηση αλλά περισσότερο η επαφή μου με νέους στην ηλικία ανθρώπους-παιδιά θα έλεγα-τα οποία με εξέπληξαν με την ωριμότητά τους, τις γνώσεις τους, και την αρτιότητα των χαρακτήρων τους. Έχει μέλλον αυτός ο τόπος, με περηφάνεια το λέω.

Η απάντησή μου στους συνωμοσιολόγους. Δεν τους έχω ανακαλύψει ακόμη. Νομίζω πως δεν υπάρχει τέτοια συνομοταξία ανθρώπων. Εκτός και αν εννοήσουμε τους πάσης φύσεως αμφισβητίες σε ό, τι καινούργιο πάει να γεννηθεί. Αλλά και αν υπάρχουν δεν με ενδιαφέρουν. Τους προσπερνώ αδιαφορία.

Τι περιμένω από το Φθινόπωρο του 2020; Έχω το κεφάλι μου ήσυχο ότι θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο δεν θα υπάρξει (εκτός πια και…”τσιμπήσουν” οι Έλληνες σε μια προβοκάτσια του Ερντογάν πράγμα στο οποίο και πάλι δεν θα απαντηθεί από Ελληνικής πλευράς. Οι ένοπλες δυνάμεις αυτή τη στιγμή βρίσκονται στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας αλλά και πλήρους καθαρότητας νοός. Μια προσφυγή στη Χάγη, όταν οι τόνοι από πλευράς Τουρκίας πέσουν είναι υπαρκτή και σίγουρη με αμφίβολα για την Ελλάδα αποτελέσματα στην έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου, όπως αναλυτές διεθνούς κύρους αποφαίνονται.

Στο εμβόλιο θα πω…Όταν η παρασκευάστρια εταιρεία υπογράφει συμβάσεις με τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις οποίες (συμβάσεις) εμπεριέχεται ο όρος ότι ”για τυχόν παρενέργειες του εμβολίου προκύψουν (εμφανιστούν) μετά από τέσσερα χρόνια από την λήψη τους δεν φέρει καμία ευθύνη…”, γεγονός πρωτόγνωρο για την Δύση και για πρώτη φορά εφαρμοστέο σε συμβάσεις, εγώ μένω ανυπεράσπιστος, μη επαρκώς ενημερωμένος και καμία επίσημη πολιτεία δεν με ενημερώνει γι’ αυτούς τους όρους, πώς θα αποφασίσω να το κάνω; Είναι πολύ νωρίς νομίζω ν΄αποφασίσουμε από τώρα τι θα πράξουμε εάν δεν μιλήσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς δημόσια. Ας περιμένουμε μερικούς μήνες ακόμη και τότε (νομίζω) νηφάλια θα λάβει ο καθείς την απόφασή του.

Όσον δε το εμβόλιο της γρίπης και του πνευμονιόκοκου, ναι σε αυτά θα υποβληθώ και για πρώτη φορά στη ζωή μου.

2021: Θα ήθελα η χρονιά αυτή να χαρακτηρισθεί χρονιά δημιουργίας σε κάθε τομέα διότι πολύ πίσω μείναμε ως χώρα, να αναβαθμισθεί η εμπιστοσύνη του πολίτη προς το κράτος, να εκλείψουν με την έλευση του Φθινοπώρου-Χειμώνα τα γιουρούσια και οι επιδρομές του κ. Χρυσοχοϊδη και να μη έχουμε πολλά μα πολλά παραδείγματα τύπου Ινδαρέ (Κουκάκι) στην προσπάθειά του (του υπουργού) να παρουσιάσει έργο. Η σοβαρότητα σε κινήσεις, αποστολές και ό, τι στο αντικείμενό του υπάγεται θα πρέπει να διεξάγονται με πολλή προσοχή για να αποφεύγονται άσκοπες και υπέρμετρες κινήσεις, για να αισθανθεί και ο πολίτης την ασφάλεια που δικαιούται, πληρώνοντας γι αυτή μάλιστα το αντίτιμο που αγογγύστως  του αναλογεί.

Με την αγάπη μου προς Όλους σας

Δημήτρης Κατσούλας

SHARE
RELATED POSTS
Όλοι σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ;, του Αντώνη Η.Διαματάρη
Μανώλης Γλυνός: Άλλα ήθη, άλλο ήθος: και στα τρία τηλεφωνήματα της Φώφης Γεννηματά είπε “ΟΧΙ”, της Τζίνας Δαβιλά
Ψωμί και λέξεις, του Κωστή Α. Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.