Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γ.Καμίνης με τον Δήμαρχο Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκο και Στελέχη του ΚΙΝΑΛ

Συνάντηση του Δημάρχου Ρόδου με το Δήμαρχο Αθηναίων 

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων και υποψήφιο Ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ κ. Γιώργο Καμίνη, είχε πριν από λίγη ώρα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποιεί ο κ. Καμίνης στη επικράτεια της χώρας μας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού. Ο Δήμαρχος Ρόδου ενημέρωσε  για την προσπάθεια που καταβάλει η Δημοτική Αρχή να αντιμετωπίσει μεγάλα και σημαντικά προβλήματα του νησιού και για  τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί για την αντιμετώπιση των σημαντικότερων ζητημάτων, τα 75 νέα έργα που έχει  δημοπρατήσει ο δήμος Ρόδου και βρίσκονται σε φάση υλοποίησης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στις καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν, λόγω της γραφειοκρατίας  στην προκήρυξη διαγωνισμών εκτέλεσης έργων, τη μείωση των πόρων από το κεντρικό κράτος στους δήμους,  όπως και άλλα ζητήματα που αντιμετωπίζουν στο σύνολο τους οι δήμοι.

Ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε την ανάγκη θέσπισης της οικονομικής και διοικητικής αυτοτέλειας των δήμων και εκσυγχρονισμού του συστήματος και ακολούθως ευχήθηκε στον κ. Καμίνη καλή επιτυχία στην επικείμενες ευρωεκλογές.

Ο κ. Καμίνης ευχαρίστησε το δήμαρχο Ρόδου και αναφέρθηκε στην ενεργό και δυναμική παρουσία του στα συνέδρια της ΚΕΔΕ και στις διεκδικήσεις της Αυτοδιοίκησης απέναντι στο Κεντρικό Κράτος και του ευχήθηκε ολόψυχα καλή επιτυχία τονίζοντας με νόημα. «Με το υπάρχον σύστημα δεν αρκεί μία θητεία για να παρουσιάσει το έργο της μία δημοτική Αρχή, αφού 3 χρόνια σχεδιάζει, μελετά , αναζητά πόρους και δημοπρατεί για να υλοποιήσει, δυστυχώς, μετά από πολλούς κόπους και διαδικασίες,  στην επόμενη θητεία».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν τα μέλη της Νομαρχιακής Επιτροπής  του ΚΙΝΑΛ με επικεφαλής το Γραμματέα κ. Νικηφόρο Παπανικόλα , ο Αντιδήμαρχος κ. Σάββας Καλαθενός,  ο Πρόεδρος  της Α΄βάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Ρόδου κ. Γιάννης  Κούρτης και ο Πρόεδρος της δημοτικής Κοινότητας Παραδεισίου κ. Κυριαζής Μιχαήλογλου.

 


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
ΚερκόΠορτα, του Γιάννη Γερμανού
Πρίστινα, Βελιγράδι και ελληνική διπλωματία στα μεταπολεμικά Βαλκάνια, της Μαρίας Καρχιλάκη
Να το θυμάσαι, του Νίκου Βασιλειάδη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.