Πόρτα στην Πολιτική

Ούτε τα προσχήματα ( ΑΝΤΙ-Λόγος), του Βασίλη Κουτσίλα

Spread the love

Ο Βασίλης Κουτσίλας είναι Δημοσιογράφος και Υπεύθυνος του Εθνικού Κήρυκα Γραφείου Αθήνας

Τον περασμένο Μάιο μάς ζήτησε την ψήφο μας για «για να δώσει», λέει, «μάχες στο Ευρωκοινοβούλιο». Πιστέψαμε στις ικανότητές του, του την δώσαμε απλόχερα (καταχρηστικά το πρώτο πληθυντικό πρόσωπο) και τον κάναμε ευρωβουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ (προηγουμένως βέβαια, προτού καταλήξει στο κόμμα του συνονόματού του συζητούσε και με άλλα κόμματα, αν αυτό σας λέει κάτι).

Προφανώς, όμως, η πολυσχιδής προσωπικότητα του Αλέξη του Γεωργούλη (είναι επιβεβλημένο ως γνήσιος σύντροφος -καίτοι όψιμος- να μπει άρθρο ανάμεσα στο μικρό όνομα και στο επίθετο) δεν μπορούσε να περιοριστεί μόνο στα καθήκοντα του ευρωβουλευτή.

Έτσι, αφού το πρωί θα δίνει τις «μάχες» του στις Βρυξέλλες, το βράδυ (που έχει και χρόνο, άλλωστε τα μαγαζιά στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη κλείνουν νωρίς) σκέφτηκε να πετάγεται μέχρι την Αθήνα και να παριστάνει τον κριτή σε τηλε-ριάλιτι.

Αφήνοντας στην άκρη την πλάκα, η κίνηση, αν μη τι άλλο, δείχνει ότι ο συμπαθής, κατά τα λοιπά ηθοποιός, δεν πήρε μυρωδιά ότι ο ρόλος που του ανατέθηκε τον περασμένο Μάιο είναι σοβαρός. Ισως να φταίνε βέβαια και οι σύντροφοι στο κόμμα που δεν τον ενημέρωσαν ακριβώς περί τίνος πρόκειται – προφανώς του είπαν «φέρε μας τις ψήφους, ανέβασέ μας λίγο το ποσοστό μη μας παρασύρει η νταλίκα που λέγεται Μητσοτάκης και εσύ κράτα το αξίωμα, τα προνόμια, κάνε γενικά ντόλτσε βίτα». Κατανοητό (όχι βέβαια δικαιολογημένο). Ας του έλεγαν, όμως, τουλάχιστον να κρατήσει τα προσχήματα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του. Δημοσιεύεται και στον έντυπο “Ε.Κ.”

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Βαρουφάκης: “Έτοιμοι να αναλάβουμε το πολιτικό κόστος του συμβιβασμού”
Φορολογήστε την ημιμάθειά σας, του Ηλία Καραβόλια
Hγέτες ή καθοδηγητές;, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.