Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Ούτε διπλωματία, ούτε καν σκάκι, του Μάνου Στεφανίδη

 

Το αίσχος της κυβερνώσας αριστεράς… Άθλια πιόνια στην διεθνή σκακιέρα αθλιότερων συμφερόντων.Το σύνολο της υποκρισίας, της ανακολουθίας, των ιδεολογημάτων και των ψευδών που τώρα, θλιβερά εξαργυρώνονται. Υπηρέτες των νατοϊκών συμφερόντων χωρίς καν να εξασφαλίσουν τα εξ ανατολών σύνορα μας από τον επίμονο “σύμμαχο” μας, έδωσαν όνομα, ιθαγένεια, έξοδο στην θάλασσα, αναθεώρηση της ιστορίας για να πάρουν καλή γειτονία!

Νομιμοποιώντας το κατασκεύασμα των Στάλιν, Τίτο αλλά και ΚΚΕ – για να μην ξεχνιόμαστε. Ο τέταρτος Γύρος του Εμφυλίου ολοκληρώθηκε χθες. Οι Τσίπρας και Κοτζιάς κατάφεραν ό, τι δεν επέτυχε ο Δημοκρατικός Στρατός το 1948-9 με τους Σλαβομακεδόνες στον Γράμμο.

Το 1918, εκατό χρόνια πριν, η Ελλάδα, έστω και εν μέσω διχασμού, απελευθέρωνε την Μακεδονία επιτυγχάνοντας την μεγαλύτερη νίκη της μετά την Παλιγγενεσία. Την εθνική της αποκατάσταση. Σήμερα, εκατό χρόνια μετά, υπογράφουμε μιαν ήττα με τα ίδια μας τα χέρια, χωρίς καν πόλεμο. Και μάλιστα με τους Τούρκους να διεκδικούν όχι πια γκρίζες αλλά αναφανδόν κόκκινες ζώνες. Δώδεκα νησίδες κατ’ αρχήν… Ποιά Ίμια; Τώρα λέγονται Καρντάκ επίσημα. Γιατί περί αυτού πρόκειται. Λέξεις, ονόματα, ονοματοθεσίες δημιουργούν την ιστορία. Κράτη που δεν υπερασπίζονται τα εδάφη τους, ή τα ονόματα των εδαφών τους μοιραία παραιτούνται από αυτά. Παραιτούνται από την ιστορία, τα ιστορικά τους δικαιώματα. Όταν υποχωρείς, ο αντίπαλος επωφελείται αυτόματα καλύπτοντας τον κενό χώρο. Όταν υποστέλλεις τις σημαίες από τους πύργους σου, τα άλογα του αντιπάλου κάνουν παιχνίδι. Κι εσύ έχεις παροπλίσει όλους σου τους τρελούς! Καλά από διπλωματία, αλλά ούτε κι από σκάκι κ. Κοτζιά;

ΥΓ 1ο: Είναι ενδεικτικό ότι η συμφωνία ενόχλησε Ρώσους, Βούλγαρους, Αλβανούς, Σέρβους – κυρίως – αλλά ευχαρίστησε Γερμανούς και Αμερικανούς. Μετά τους νατοϊκούς βομβαρδισμούς οι Τσίπρας – Κοτζιάς έδωσαν την χαριστική βολή στα Βαλκάνια.

ΥΓ. 2ο: Και τα Πανεπιστήμια και οι πρυτάνεις και οι πανεπιστημιακοί και η ακαδημαϊκή κοινότητα και η πνευματική ηγεσία τί κάνουν; Θα σας έλεγα, αλλά είναι πολύ πρωί ακόμη.

( Ή μάλλον πολύ, πολύ αργά ).

ΥΓ 3ο: Θα το πω κι ας ακούγεται πολύ βαρύ: Διαχρονικά η ηγεσία της ελληνικής αριστεράς αποδεικνύεται κατώτερη της πατρίδας. Κατώτερη μας…

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
08035e6c-724d-4f8a-a19d-6c9670338cef.jpg
Η οργή του λογοτέχνη, της Μαρλένας Σκουλά-Περιφεράκη
Άλλο η “ελπίδα” κι άλλο το “θαύμα”!, του Γιώργου Σαράφογλου
Ανοιχτή Πόρτα, Ανοιχτή Σκέψη: το γυναικείο ζεϊμπέκικο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.