Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Οι συνταξιούχοι καραδοκούν…, του Γιώργου Αρκουλή

Spread the love

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Η σκηνή χθες μεσημέρι, σε κατάστημα της γνωστής «φθηνής» αλυσίδας τροφίμων γερμανικών συμφερόντων, που απλώνεται πολύ στην ελληνική επικράτεια τον τελευταίο καιρό (σε βάρος ελληνικών σουπερμάρκετ, που κλείνουν υποκαταστήματα για να αναχαιτίσουν τον κίνδυνο χρεοκοπίας). Στο ταμείο, ένας ηλικιωμένος αποθέτει στον πάγκο δύο φιάλες πορτοκαλάδα του 1,5 λίτρου, μια φραντζόλα ψωμί, δύο σοκολάτες και ένα μπουκάλι μουστάρδα. Έφτασε η στιγμή του λογαριασμού

«Έξι και ογδόντα, κύριε».

Ο γηραιός πελάτης βγάζει από την τσέπη ένα πλαστικό πορτοφολάκι κερμάτων και αρχίζει να μετράει. Ένα, δύο, τρία, τέσσερα ευρώ και μετά ψιλά, πολύ ψιλά…

«Μάλλον δεν βγαίνουν» πέταξε η ταμίας, που κοίταζε λοξά. Και αμέσως άρχισε να μετράει τα μπακιρένια κέρματα. Δυστυχώς για τον γέροντα, έλειπαν έξι λεπτά του ευρώ, η ταμίας θέλησε να του χαρίσει (σε βάρος της) το ποσό, αλλά ο πελάτης έδειξε να αγριεύει:

«Παρακαλώ αφαιρέστε ένα προϊόν, τη μία σοκολάτα. Θα δώσω από μισή στα εγγόνια μου».

Περιμένοντας τη σειρά μου, ούτε που διανοήθηκα να προσφέρω του λόγου μου το ελάχιστο υπόλοιπο, προφανώς για να μην τον προσβάλω. Όμως, δεν κρατήθηκα και του ψιθύρισα ένα δηλητηριώδες σχόλιο:

«Μας έκαναν αγαπητέ και κυλάει η ζωή μας μετρώντας κέρματα».  Τότε, ο γλυκύτατος γέροντας -κάτι λίγα χρόνια μεγαλύτερός μου- με κοίταξε στα μάτια με νόημα και απάντησε με λίγες λέξεις, τις οποίες αφιερώνω στον κυβερνήτη μας και στο κονκλάβιο της ελληνικής οικονομικής κατάστασης:

«Κύριε, βγάλαμε, λέει, τεράστιο περίσσευμα το 2018, και τώρα τρέχουν να πληρώσουν τα χρέη και τους τόκους στην κυρία Λαγκάρντ. Τους συνταξιούχους, όμως, εξακολουθούν να τους φτύνουν και να μη συμμορφώνονται με τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Όμως, αυτό δεν θα μείνει ατιμώρητο. Από εμάς θα πέσουν στις εκλογές εφέτος».

Δεν είχε άδικο! Αν και πιστεύω πως τα παράπονα της ρημαγμένης τρίτης ηλικίας δεν συγκινούν τους λαλίστατους κυβερνώντες, οι οποίοι κόβουν και ράβουν τη ζωή των πολλών, αφήνοντας ανενόχλητους τους ολίγους του τεράστιου πλούτου.

Υ.Γ.: Ίσως για να μη δυσαρεστήσουν τον κ. Στουρνάρα!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Αλληλέγγυα δράση “Τα παιδιά νοιάζονται” από τον Σύλλογο Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Δωδεκανήσου και Κυκλάδων
«Στενές επαφές 3ου τύπου»! – “Close encounters of the 3rd kind”!, του Γιώργου Σαράφογλου, by George Sarafoglou
Παύλος Γερουλάνος: Υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με χρονοδιάγραμμα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.