Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Οι πολιτικοί γάμοι στον εκκλησάκι του Απ.Παύλου της Λίνδου, ο φόβος του Οικουμενικού Πατριαρχείου  και η εταιρεία security, του Φώτη Χατζηδιάκου (τ. Δημάρχου Ρόδου )

Spread the love
  • 30
    Shares

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου. 

 

 

Με  ιδιαίτερη ικανοποίηση είδαμε να δίνεται λύση από πλευράς της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου για την τέλεση των πολιτικών γάμων σε τμήμα της αυλής του μοναστηρίου του Αποστόλου Παύλου στον ομώνυμο κολπίσκο της Λίνδου.

Χαιρόμαστε περισσότερο γιατί τελικά επιλέχθηκε ο ίδιος χώρος που υποδείξαμε πριν δυο χρόνια (11 Αυγούστου 2018), μαζί με τα μέλη και τον πρόεδρο της κοινότητας κ. Γιώργο Ελευθερίου, ο οποίος μάλιστα είχε προμηθευτεί και τα υλικά να κατασκευάσει άμεσα το διαχωριστικό από τον υπόλοιπο αύλειο χώρο του μοναστηριού. Πλην όμως τότε, η εκκλησιαστική επιτροπή με επιστολή μας  απαγόρευσε να το πράξουμε.

Τότε βέβαια η Μητρόπολη και η Εκκλησία της Λίνδου δεν μας επέτρεψαν να προχωρήσουμε, για τον φόβο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τις καταγγελίες των πιστών. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που τώρα πλέον εξέλιπαν, τόσον ο φόβος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, όσο και οι διαμαρτυρίες και οι καταγγελίες των πιστών. 

ΥΓ. Διαβάσαμε κάτι για security. Τον Αύγουστο του 2018 παρουσία του Μητροπολίτη, συμφωνήσαμε τη φύλαξη να αναλάβουν τα πρακτορεία και οι επιχειρήσεις που διοργανώνουν τους γάμους. Τώρα την αναλαμβάνει ο δήμος;

Μήπως θα κατευθυνθεί κι αυτή στην ίδια εταιρεία του «γνώριμου φρουρού» του δημάρχου, όπως άλλες απευθείας αναθέσεις και πρόχειροι διαγωνισμοί φύλαξης ; Ευτυχώς και το ΔΙΑΥΓΕΙΑ, στο οποίο δημοσιεύονται όλα, όμως κάποια στιγμή θα πρέπει δοθούν και στον τύπο, για να ενημερωθούν και οι ανυποψίαστοι πολίτες πού πηγαίνουν τα χρήματα τους.

Φώτης Χατζηδιάκος

τ. δήμαρχος Ρόδου


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

  • 30
    Shares
SHARE
RELATED POSTS
Παρεμβάσεις στο κάστρο Μονολίθου
18879171_1835842383401875_62441922471395328_n.jpg
Η Οικογένεια Κουνάκη “Kounakis Jewels-Watches-Wines” γιορτάζουν και προσκαλούν σε ανοιχτό cocktail party στις 6/6/17
Υποψήφιος με την «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ο Αντώνης Αποστολίδης

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.