ΕΥ ΖΗΝ Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Οι μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου δίνουν μαθήματα οικολογίας και πολυπολιτισμικότητας

Spread the love

Μηνύματα  οικολογικής συνείδησης και πολυπολιτισμικότητας

από τους  μαθητές του 10ου Δημοτικού Σχολείου  

Έλληνες και προσφυγόπουλα δενδροφύτευσαν τον προαύλιο χώρο τους  

 Δράση,  για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης  και της προώθηση του περιβαλλοντικού εθελοντισμού των μαθητών του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ρόδου ,  πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στον προαύλιο χώρο του Σχολείου , παρουσία του δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου,  με τη συμμετοχή των μαθητών , των εκπαιδευτικών και άλλων φορέων.

Αναλυτικότερα οι μαθητές και οι μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της περιοχής του Αγ. Παντελεήμονα στην παλιά πόλη , στο οποίο φοιτούν και προσφυγόπουλα  ,  συμμετείχαν στην δράση καλλωπισμού του προαύλιου χώρου τους, με τη φύτευση 50 φυτών των ποικιλιών (Αγγελικές, Λιγούστρα  και Πιξάρια), στέλνοντας διπλό μήνυμα στην κοινωνία της Ρόδου, α)για την προστασία του περιβάλλοντος και β) της πολυπολιτισμικότητας. Σε κάθε φυτό τοποθετήθηκε ταμπελάκι με το όνομα του κάθε παιδιού ξεχωριστά , το οποίο ανέλαβε και την επιμέλεια του.

Πριν τη φύτευση, πραγματοποιήθηκε η δράση με τίτλο «Η δενδροφύτευση στο σχολείο μας» από τον υπεύθυνο του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Πεταλούδων Χάρη Συριάννη και τη συμμετοχή των μαθητών, για την ενίσχυση της οικολογικής συνείδησης τους και την ενημέρωση τους για το πώς και γιατί φυτεύουμε ένα φυτό αλλά και τους τρόπους με τους οποίους το επιμελούμαστε.

Ο Δήμαρχος Ρόδου παρέδωσε σε κάθε παιδί που συμμετείχε αναμνηστικά δώρα, α)έπαινο για τη συμμετοχή τους στη δράση και  το σεβασμό τους στο περιβάλλον, β) οπτικοακουστικό υλικό με θέμα την ανακύκλωση  και γ) τσάντα ανακύκλωσης.

Τα φυτά παραχώρησε το Φυτώριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου  δια του εκπροσώπου της Εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου και Πρόεδρου της Φυτώριο Α.Ε  Μιχάλη Μπαριανάκη.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ακόμη η αντιδήμαρχος καθημερινότητας και εμφάνισης της πόλης  Λίτσα Κρεμαστινού, ο πρόεδρος της δημοτικής ενότητας Ρόδου Μίλτος Παγκάς, ο διευθυντής της διεύθυνσής καθαριότητας και ανακύκλωσης Παναγιώτης Μάτσης και ο πρόεδρος και τα μέλη της εθελοντικής ομάδας  ΕΟΠΚ- CBR   Δωδεκανήσου Ντίνος Μαντικός.

Τη δράση κάλυψε ο τηλεοπτικός Σταθμός  ΣΚΑΙ Αθηνών στα πλαίσια των περιβαλλοντικών δράσεων που πραγματοποιεί πανελλαδικά.

Για τη δημοσίευση των φωτογραφιών, ο Δήμος Ρόδου έλαβε σχετική έγκριση από τους γονείς των παιδιών.

 

SHARE
RELATED POSTS
Η δράση της ημέρας
Μπαράζ μηνύσεων από την Περιφέρεια Ν.Αιγαίου – Από τον τοπικό τύπο ο Χ.Κόκκινος μαθαίνει ότι διώκεται
Για τον Γιάννη, τον “Γκρινιάρη”, του Δημήτρη Γάκη [Βουλευτής Δωδεκανήσου]

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.