Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Οι “Μέσα-Έξω” κι αντίστροφα, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

Γιώργος Σαράφογλου

Είμαι αυτό που λέμε εδώ στην Αμερική “liberal”, δηλαδή φιλελεύθερος αλλά όχι με την οικονομική έννοια που του δίνουμε στην Ελλάδα όπου φιλελεύθερος είναι κάποιος που πιστεύει στην ασύδοτη ελευθερία των αγορών. Στην Αμερική liberal σημαίνει πολιτικά προοδευτικός με κοινωνικές ευαισθησίες στην οικονομία.

Ως liberal-προοδευτικός λοιπόν δεν πιστεύω στην θανατική ποινή και συμφωνώ σε αναμορφωτικά προγράμματα φυλακισμένων που στόχο έχουν την ομαλή ένταξη τους σε μια κοινωνία που τιμωρεί και διαμορφώνει δίχως να είναι αναγκαστικά εκδικητική.

Ασφαλώς όμως πρέπει να υπάρχουν λογικά όρια ανάλογα με το έγκλημα και τον εγκληματία διότι πρώτο μέλημα της δικαιοσύνης και της αστυνόμευσης είναι η προστασία του πληθυσμού.

Περιττό να αναφέρω ότι δίχως την ειλικρινή μεταμέλεια, δηλαδή την αναγνώριση του εγκλήματος απο τον εγκληματία, η αναμόρφωση γίνεται σχεδόν αδύνατη. Όσο για άδειες, ούτε κατά διάνοια σε αμετανόητους.

Κι εδώ είναι που στην χώρα του “παν μέτρον Άριστον” έχουμε χάσει μέτρα και μέτρα σε πάρα πολλά θέματα. Θα αναφέρω μόνο τον Κουφοντίνα.

Κάπως έτσι λοιπόν και με τον νόμο Παρασκευόπουλου, τρομοκράτες και διάφοροι εγκληματίες κυκλοφορούν έξω από τα σίδερα και τρομοκρατημένοι πολίτες από μέσα!

 

 Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
UHU GUHU!, του Γιώργου Σαράφογλου-by George Sarafoglou
Αυτό με τον Δοξιάδη είναι σοβαρό…, της Έλενας Ακρίτα
Παράπλευρες απώλειες, της Αλεξάνδρας Καρακοπούλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.