Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Οδηγίες για μη αποδέκτες…, του Γιώργου Αρκουλή

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

 

Κάποιες οδηγίες των τηλε – λοιμωξιολόγων μας, δίνουν αφορμή για πολύ ροκ σκέψεις. Για παράδειγμα, είπε χθες ο διακεκριμένος καθηγητής Μαγιορκίνης:

«Άτομα από 18 έως 40 ετών, προσοχή, οφείλουν να φοράνε μάσκα, να τηρούν αποστάσεις, να μη συγχρωτίζονται με άλλα άτομα, παρά μόνο με το οικογενειακό τους περιβάλλον, για να προστατευθούν και να προστατέψουν»

Την ίδια ώρα, ο έτερος (κυβερνητικός αυτός) εμπειρογνώμων Χαρδαλιάς, τόνισε πως «είναι θέμα ατομικής ευθύνης να προστατεύει κάποιος τον εαυτό του και τους άλλους».

Ωραιότατα!

Απορία: ποιο θέμα ατομικής ευθύνης μπορεί να εφαρμοστεί , όταν άτομα  της θιγόμενης ηλικίας «στοιβάζονται» καθημερινά στα ΜΜΜ, και ο ένας υποχρεωτικά ‘κολλάει’ πάνω στον διπλανό του σε ελάχιστους τετραγωνικούς πόντους; Εδώ πώς μπορεί να ισχύσει το θέμα ατομικής ευθύνης; Βεβαίως,  προστίθεται και το ζήτημα των σχολείων, με πολλούς μαθητές σε κάθε τάξη, αλλά φαίνεται πως οι ειδικοί δεν θέλουν να μπλέξουν με την κυρία Κεραμέως βεβαίως, βεβαίως (της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ).

Προφανώς μιλάμε για κρατική ευθύνη την οποία ξεχνούν να αναφέρουν οι «ειδικοί» της ενημέρωσης.

ΥΓ: Κατά τα άλλα, στο Μετρό, στα τρόλεϊ κλπ., κάποιοι επιβάτες μπαίνουν χωρίς μάσκα, δεν τηρούν οδηγίες και πρωταγωνιστούν σε ένα μπάχαλο με τσακωμούς και ύβρεις. Εννοείται πως η αστυνόμευση (ως κρατική μέριμνα) είναι Α Π Α Ρ Α Ι Τ Η Τ Η.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Ο πατέρας έχει άνοια, της Μαρίας Χούκλη
Φωτογραφία: εμφανίσεις της ζωής αυτοπροσώπως, του Μάνου Στεφανίδη
Το κενό ως εμπόρευμα, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.