Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Οδηγία ντροπής, του Γιώργου Αρκουλή

 

Γιώργος Αρκουλής

Γιώργος Αρκουλής

Καλά και άγια τα μέτρα που έχει επιβάλει η κυβέρνηση («μένουμε σπίτι» κλπ.) και που τόσο έχει ακριβοπληρώσει σε καλλιτέχνες και διαφημιστικές εταιρίες, ΜΜΕ για την  προβολή, προφανώς «για το καλό μας».

Ωστόσο, μία από το πλήθος των οδηγιών βρίσκω πως είναι εντελώς γελοία και σαφώς ανεφάρμοστη. Λέει λοιπόν η οδηγία: «Να μάθουν οι ηλικιωμένοι να τακτοποιούν τους λογαριασμούς τους μέσω ηλεκτρονικών πράξεων». Και αραδιάζουν ένα σωρό μέσα, e baking και λοιπά, τα οποία ο γέροντας στη Δραπετσώνα, στο Καματερό ή στην άνω Ζίτσα (που παράγει το ωραίο κρασί) εύκολα θα μάθει να χειρίζεται, αφού εδώ δεν μπορεί να ενισχύσει το «μάθε γέρο γράμματα».

Είναι ντροπή νομίζω που οφείλουν να την αφαιρέσουν από τα διάφορα προπαγανδιστικά σποτ. Εννοείται πως η κινητή τηλεφωνία, η ΔΕΗ (αν δεν πρόκειται για μεγαλοεπιχειρηματίες…), η ΕΥΔΑΠ, η Εφορία καραδοκούν με πρόστιμα, τόκους ή και διακοπή παροχής, αν δεν συμμορφωθείς έγκαιρα με το «γράμμα» της ειδοποίησης.

ΥΓ: Στο μεταξύ, αν βρείτε σήμερα ΑΤΜ Τράπεζας χωρίς ουρές (άρα και κίνδυνο κορωνοϊού), σφυρίχτε μου σε στιλ Ζακ Τατί. Θα το πιάσω!

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Η Γυναίκα των βυθών, της Δέσποινας Κοντάκη
Ο δράκος του παραμυθιού και ο Άγιος Γεώργιος μέσα μας, του Νίκου Βασιλειάδη
Μεταμοντέρνος ΤΣ Έλιοτ…, του Γιώργου Αρκουλή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.