Πόρτα στη Δωδεκάνησο

«Ξεπουλιούνται» οι Πηγές της Καλλιθέας, με το νέο σχέδιο νόμου περί ιαματικών πηγών

Spread the love

Θα το βρείτε: σε “Πολιτεία”, “Πρωτοπορία” Αθήνας-Θεσσαλονίκης-Πάτρας, “Ιανός” Αθήνας και Θεσσαλονίκης, και σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ζητηθεί σε 2-5 ημέρες. β) ΗΠΑ μέσω του “Εθνικού Κήρυκα”. γ)στις εκδόσεις Φίλντισι on line, με μειλ ή τηλεφωνικά 210 65 40 170 – [email protected]

όλα τα συγγραφικά έσοδα θα διατεθούν σε οικογένειες με παιδικό καρκίνο.

Ο κ. Φώτης Χατζηδιάκος είναι Δικηγόρος και διετέλεσε Δήμαρχος Ρόδου της θητείας 2014-2019. Έχει υπηρετήσει την αυτοδιοίκηση 20 χρόνια και ως Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου.  Είναι επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “Ρόδος δύναμη Πολιτών”

 

Οι θέσεις μας στην έκτακτη δια περιφοράς συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε,

«Επί του σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Τουρισμού για τις Ιαματικές Πηγές, συμφωνούμε με το περιεχόμενο της επιστολής του Προέδρου της ΔΕΡΜΑΕ κ.Ιατρίδη.

είμαστε αντίθετοι στην καθοιονδήποτε τρόπο απαλλοτρίωση της ακίνητης περιουσίας του δήμου, υπέρ του κράτους ή ανώνυμης εταιρείας αυτού.

Είμαστε αντίθετοι σε καθοιονδήποτε τρόπο παραχώρησης της αξιοποίησης των ιστορικών Ιαματικών Πηγών της Καλλιθέας σε ανώνυμη εταιρεία στην οποία μάλιστα δεν συμμετέχει ο δήμος.

Οι πρακτικές αυτές της Κυβέρνησης δεν ευνοούν την αποκέντρωση και δεν στηρίζουν την Αυτοδιοίκηση, αλλά ενισχύουν το συγκεντρωτικό κράτος, παρά τις αντίθετες περί τούτου εξαγγελίες του Υπουργού Εσωτερικών και του ίδιου του Πρωθυπουργού. 

Είναι γνωστοί οι μακροχρόνιοι αγώνες για τη παραχώρηση τους κατά κυριότητα στο δήμο κι η τελική έκδοση απόφασης επι Υφυπουργίας του κ.Νικητιάδη  και είναι γνωστές οι εργασίες ανακαίνισης των Πηγών από τον πρώην Δήμο Καλλιθέας και μετέπειτα από τον Ενιαίο Δήμο Ρόδου.

Γι’ αυτό επειδή, πλην της επιστολής του κ.Ιατρίδη, δεν υπάρχει σχετική εισήγηση για το περιεχόμενο της απόφασης του Δ.Σ., προτείνουμε τα ακόλουθα:

Είμαστε αντίθετοι με άρθρα 7 έως 14 του σχεδίου Νόμου περί των Ιαματικών Πηγών.

Διαφωνούμε με την καθοιονδήποτε τρόπο μεταβίβαση των ακινήτων των Ιαματικών Πηγών Καλλιθέας ή της διαχείρισης αυτών σε ανώνυμη εταιρεία του κράτους.

Προτείνουμε να επανέλθει το θέμα προς συζήτηση στο αμέσως επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, έστω με τηλεδιάσκεψη, με τη πρόσκληση των πέντε (5) Βουλευτών του Νομού και του κ.Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Να ζητήσουμε από τους πέντε (5) Βουλευτές του Νομού, να καταψηφίσουν το νομοσχέδιο με το οποίο ο δήμος θα απωλέσει οποιαδήποτε δικαιώματα του στο ακίνητο των Πηγών Καλλιθέας.

Να ζητήσουμε από τον κ.Περιφερειάρχη να λάβει σχετική απόφαση και το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Να συγκληθεί έκτακτη συνεδρίαση της Π.Ε.Δ. να ληφθεί σχετική απόφαση, καθόσον και άλλοι νησιωτικοί δήμοι αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα (Κως, Νίσυρος, Μήλος, κ.λπ.)

Να ζητήσουμε από την Κ.Ε.Δ.Ε. να εκφράσει την αρνητική της θέση στο εν λόγω νομοσχέδιο κατά της συζήτηση της σχετικής διαβούλευσης».

Για την δημοτική παράταξη

«ΡΟΔΟΣ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ»

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ

ΦΩΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΙΑΚΟΣ

SHARE
RELATED POSTS
Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου: “Οι νέοι δεν είναι κομπάρσοι, είναι προτεραιότητα”-Η πρότασή μας σε δυο πυλώνες
f98516b1-382b-4c3b-a878-0ce3c818391a.jpg
Το Δημοτικό Σχολείο Γενναδίου εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ρόδου
Μεγάλη επιτυχία είχε η αναπαράσταση του εθίμου του Κλήδονα από την Ομάδα Χορού της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Υγείας του Δήμου Ρόδου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.