Πόρτα στη Δωδεκάνησο

Ξεκίνησαν οι εργασίες για το Εθνικό Θέατρο και το Δημαρχιακό Μέγαρο από τον Δήμο Ρόδου

Spread the love

Ξεκίνησαν οι εργασίες για την αποκατάσταση των ανατολικών όψεων του Δημαρχείου,  του Δημοτικού Θεάτρου. Συνεχίζονται οι εργασίες των όψεων του  Εθνικού Θεάτρου.

Τίτλος: Δήμαρχος: «Πρόκειται για δύο εμβληματικά έργα τα οποία στοχεύσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας να αποκαταστήσουμε».

Α) Παρά τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο νησί τις τελευταίες ημέρες, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των εορταστικών εκδηλώσεων και την αποξήλωση του Χριστουγεννιάτικου χωριού   στην Πλατεία Δημαρχείου , με εντολή του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου  οι εργολάβοι εγκατέστησαν τις σκαλωσιές στα  εμβληματικά κτίρια του Δημαρχείου και του  Εθνικού  Θεάτρου.

Συγκεκριμένα, μετά από μελέτη που εκπόνησε η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης, για τα έργα αποκατάσταση των όψεων της ανατολικής πλευράς του Δημαρχείου και του δημοτικού Θεάτρου, ο κ. Χατζηδιάκος υπέγραψε στις 21 Δεκεμβρίου 2018 τη σύμβαση με τον ανάδοχο εργολάβο  που εγκατέστησε τις σκαλωσιές για την έναρξη των εργασιών.

Πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 520.000 ευρώ.     Η χρηματοδότηση του, γίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ), από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και Κύπρου για το έργο εξοικονόμηση ΕΝΕΡΓΕΙας σε δημόσια κτίρια «ΣΥΝΕΡΓΕΙΝ» στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG V-A και από ιδίους πόρους του Δήμου Ρόδου. Προβλέπεται η αντικατάσταση των κουφωμάτων και των εξωτερικών ρολών με νέα, με χαρακτηριστική βελτίωση της ενεργειακής συμπεριφοράς των κτιρίων, παράλληλα με την στατική ενίσχυση των υπέρθυρων και την επισκευή τους.

Β)Παράλληλα ο εργολάβος που ανέλαβε την αποκατάσταση των όψεων του Εθνικού Θεάτρου, σε συνεργασία με την αρχαιολογική υπηρεσία, εγκατέστησε τις σκαλωσιές για την αποκατάσταση των επιχρισμάτων με «Finda pietra». Οι εργασίες θα ξεκινήσουν μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες, καθώς απαιτείται να στεγνώσουν οι επιφάνειες του Θεάτρου, για να γίνει σωστή επισκευή.

«Πρόκειται για δύο εμβληματικά έργα τα οποία στοχεύσαμε από την πρώτη ημέρα της θητείας μας να αποκαταστήσουμε » ανέφερε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος και συμπλήρωσε.   «Για το δημαρχείο αξιοποιήσαμε πόρους από το πρόγραμμα INTEREG V-A  που πετύχαμε στο πλαίσιο διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδας –Κύπρου, όπου μεταξύ άλλων έχει ενταχθεί και το Κυπριακό Προεδρικό Μέγαρο.

Πρόκειται για μεγάλη επιτυχία» σχολίασε ο κ. Χατζηδιάκος και ακολούθως αναφέρθηκε στους παράγοντες της επιτυχίας  «που οφείλεται στην επιμελή δουλειά των υπηρεσιών του δήμου  και των ειδικών συμβούλων του Δημάρχου. Ταυτόχρονα η Διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης ολοκληρώνει την μελέτη για τη συντήρηση του συνόλου του  Δημαρχείου, προϋπολογισμού 800,000 ευρώ με την ταυτόχρονη ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου, με ιδίους πόρους του δήμου, που εξασφαλίστηκε  με ορθολογική διαχείριση των οικονομικών μας και είναι ήδη δεσμευμένα στο τεχνικό πρόγραμμα και στον προϋπολογισμό του έτους 2019.

Όσον αφορά το Εθνικό Θέατρο, εντός των επόμενων μηνών θα έχουμε στη διάθεσή μας τα τεύχη δημοπράτησης, τις μελέτες εφαρμογής της συνολικής επισκευής αυτού του εμβληματικού κτιρίου , έχοντας παράλληλα δρομολογήσει και τις χρηματοδοτικές πηγές για την υλοποίηση και αυτού του έργου».

 

SHARE
RELATED POSTS
Η ομιλία του Αντιδημάρχου Τ. Χατζηιωάννου στην εσπερίδα για την Μεσαιωνική Πόλη Ρόδου
1934050_1514353572191942_4785686028771343879_n.jpg
Ρόδος: η ομορφότερα στολισμένη πόλη των Χριστουγέννων-19/12 στις 7:30μμ η φωταγώγηση
Η Ρόδος στο Παγκόσμιο Στερέωμα: Διεθνές Συμπόσιο Σύμης στη Ρόδο-Συνδιοργάνωση: Δήμος Ρόδου-Ίδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.