Πόρτα στην Πολιτική

Ν.Σαντορινιός: “Το διακύβευμα των ευρωεκλογών είναι ο αγώνας ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού”

Spread the love

«Ν. Σαντορινιός: Ο αγώνας για την προοδευτική πορεία της Ευρώπης και η εφαρμογή πολιτικών για τη στήριξη των δικαιωμάτων των λαών είναι το στοίχημα των Ευρωεκλογών»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής παρευρέθηκε σήμερα στο studio της εκπομπής OPEN Beyond στην εκπομπή «ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ 7.00», με τους δημοσιογράφους Ιορδάνη Χασαπόπουλο και Γιάννη Σαραντάκο. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός αναφέρθηκε στο διακύβευμα των ευρωεκλογών και τον αγώνα για μια προοδευτική πορεία στην Ευρώπη ενάντια στην άνοδο της ακροδεξιάς και του ρατσισμού.

 Ευρωεκλογές και ακροδεξιά

«Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών είναι πολύ σημαντικό φέτος, διότι έχει δημιουργηθεί ένα δίπολο, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη, αν θα ακολουθήσουμε μια προοδευτική πορεία, έξω από τα μνημόνια και την λιτότητα, μακριά από την ακροδεξιά και τον νεοφιλελευθερισμό ή εάν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί η πορεία που έχει πάρει η Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Μια πορεία με έντονες διαλυτικές τάσεις, βλέπουμε τι γίνεται στη Μεγάλη Βρετανία και το Brexit, αλλά και τον άγριο καλπασμό της ακροδεξιάς. Η συντονισμένη πλέον, ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη, μας επιβάλλει να διασφαλίσουμε τις εργασιακές σχέσεις των Ευρωπαίων εργαζομένων και μέσα στις προτάσεις που έχουμε καταθέσει είναι και ο ενιαίος ευρωπαϊκός κατώτατος μισθός. Πρέπει να επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, όπως κάναμε και στην Ελλάδα μετά την έξοδο από τα μνημόνια».

Πολιτικές ελάφρυνσης των πολιτών

«Η επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού για τους νέους, η αύξηση της φορολογικής βάσης που έχει μειώσει την φοροδιαφυγή και τη μαύρη εργασία από 20% στο 9%, όλα αυτά είναι αποτελέσματα της δικής μας πολιτικής για την ανακούφιση των ελλήνων πολιτών, μετά τα σκληρά χρόνια των μνημονίων. Αναφέρθηκαν οι συνάδελφοι στην εθελοντική εισφορά των εφοπλιστών. Γνωρίζετε ότι δεν υπήρχε ποτέ εθελοντική εισφορά και τώρα γίνεται αορίστου χρόνου για τα μερίδια που έρχονται από το εξωτερικό. Αυτά είναι χρήματα που θα μπορούσαν να μην φορολογηθούν. Το αφήγημα της αντιπολίτευσης  για την περικοπή των συντάξεων έπεσε στο κενό, μην περιμένετε να μειωθεί το αφορολόγητο και μην στοχεύσετε σε αυτό. Πολύ σύντομα με τα θετικά νέα για την οικονομία θα πάψει να υφίσταται. Τόσο καιρό μας έλεγαν ότι θα περικοπούν οι συντάξεις και δεν περικόπηκαν. Μην ξεχνάμε ότι η ΝΔ μείωσε κατά 40% τις συντάξεις και όχι εμείς».

Ερωτηθείς για το αποτέλεσμα των εκλογών στην περιφέρεια της Αττικής, ο Ν. Σαντορινιός ανέφερε ότι οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν συνδέονται άμεσα με τις εθνικές εκλογές, γιατί τα κριτήρια ψήφου του κόσμου είναι τελείως διαφορετικά. «Είναι πολύ νωρίς να βγάλουμε συμπεράσματα για το αποτέλεσμα. Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι η κα Δούρου είναι μια άξια Περιφερειάρχης που έχει κάνει πολλή δουλειά και έργα στην Αττική και θα κριθεί για την δουλειά αυτή που έχει κάνει», ανέφερε ο κ. Σαντορινιός.

 

SHARE
RELATED POSTS
Μ. Γλυνός: Με εντατική δουλειά μπορούμε να μετατρέψουμε το Νότιο Αιγαίο σε Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών
Γέφυρα της Κρεμαστής: “Το έργο-σημαία του κου Χατζημάρκου πλημμυρίζει επικίνδυνα σε κάθε νεροποντή” καταγγέλλει η Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου”
Τι είπαν Τσίπρας-Μέρκελ

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.