Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στην Πολιτική

Νόμπελ βιοηθικής και χημείας! Ή, Οι δεξιοί ξανάρχονται …, του Μάνου Στεφανίδη

Μόνο στη Ρόδο

Αποστόλου Παύλου 50, Βενετοκλέων, 

Pane di capo: Λεωφόρος Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ), Λεωφόρος Κρεμαστής & «Πηγές Καλλιθέας»

Ο Μάνος Στεφανίδης είναι Ιστορικός Τέχνης και Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ

Μνήμη Κωστή Παπαγιώργη

Όταν η πολιτική γίνεται αποκλειστικά και δια μέσου μόνο των εικόνων. Ως μονοσήμαντη αλλά επικερδής επικοινωνία. Κι όταν το μοναδικό πολιτικό επιχείρημα της επαγγελματικής αριστεράς που ισχυρίζεται ότι βρίσκεται αλλά δεν κατέχει την εξουσία, είναι… μια γραβάτα. Ε, τότε κάποιοι τύποι σαν τον Τσίπρα προτείνονται για Νόμπελ ποικίλων μορφών από πολλαπλά κέντρα ή παράκεντρα εξουσίας.

Εγώ προσωπικά θα του απένειμα πάντως το Νόμπελ βιοηθικής και χημείας. Κυρίως επειδή πήρε τους συντρόφους μας και τους έκανε γουρούνια. Μέσα σε τέσσερα χρόνια! Λέγεται και νόμπελ – σύνδρομο της Κίρκης. Κατά τα άλλα οι αγώνες και οι προσδοκίες μιας ολόκληρης γενιάς ισοφαρίζονται με το ιστορικό γεγονός του να κατέχουν οι Αλέξης, Σκουρλέτης εκ Φιλοθέης και Σταθάκης, εφοπλιστής, την εξουσία. Με όποιο τίμημα. Καταπατώντας τις όποιες αρχές, δεσμεύσεις, ιδεολογίες κλπ. Προωθώντας πειθήνια τα συμφέροντα των γερμανικών τραπεζών και του ΝΑΤΟ. Το δε χυδαίο αντεπιχείρημα των πρώην συντρόφων και νυν τρωκτικών της εξουσίας είναι: Ναι, αλλά άμα φύγουμε εμείς θά’ρθουν οι άλλοι … Ιδού λοιπόν το επίτευγμα τους: Οι δεξιοί ξανάρχονται. Όχι με τον Λογοθετίδη, με τον Βορίδη!

ΥΓ: Κατά βάθος πάντως τού πάει η γραβάτα …και το παπιγιόν μπορώ να πω. Μια ζωή προετοιμαζόταν γι’ αυτό. Κι αυτός και η Περιστέρα. Από την ΚΝΕ ακόμη. Ο καλύτερος φίλος των Νατοαμερικανών και της μονόφθαλμης Ευρώπης των Μέρκελ – Γιουνκέρ. Να δείτε που θα καταλήξει σε μονόκλ. Σαν τον Άρη Μαλιαγρό… Στην ταινία Μοντέρνα Σταχτοπούτα.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
“Σαρβάϊβορ”! (Survivor), του Γιώργου Σαράφογλου
Kostis A. Makris
Το σπίτι της νυχτοπεταλούδας, του Κωστή Α. Μακρή
Αλέξης δευτέρα φύσις του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.