Το σχόλιο της ημέρας

Να υποστηρίξουμε με κάθε τρόπο την Κάρολιν Μαλόνι, του Αντώνη Η.Διαματάρη

Spread the love

Ο  Αντώνης Διαματάρης είναι Ομογενής Έλληνας της Αμερικής, Αρθρογράφος, Επιχειρηματίας, πρώην Εκδότης, Πρόεδρος και Διευθυντής της Εφημερίδας “Εθνικός Κήρυξ” που κυκλοφορεί καθημερινά στην Αμερική, νυν Σύμβουλος του “Ε.Κ” και πρώην Υφυπουργός Εξωτερικών. 

Στα 30 χρόνια που η Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney) εκπροσωπεί την ομοσπονδιακή βουλευτική έδρα που καλύπτει, εκτός από το Ανατολικό Μανχάταν και μέρος του Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ και της Αστόριας, υποστήριξε την Ομογένεια και τα εθνικά μας θέματα με γνώση, πίστη, με φανατισμό. Δεν έλειψε σχεδόν από καμιά σημαντική ομογενειακή εκδήλωση.

Τίμησε τους πολυπληθείς ομογενείς που κατοικούν στις περιοχές αυτές, όπως την τίμησαν κι εκείνοι.

Τώρα όμως η φιλέλλην πολιτικός αγωνίζεται για την πολιτική της ζωή.

Αν και η νέα της έδρα στην 12η Περιφέρεια, στην οποία πλέον ανήκει, δεν εκπροσωπεί αυτές τις ελληνοκρατούμενες περιοχές, εντούτοις οφείλουμε να την στηρίξουμε.

Να της ανταποδώσουμε την υποστήριξη που με ενθουσιασμό μας πρόσφερε, και εφόσον επανεκλεγεί θα συνεχίσει να μας προσφέρει.

Οι προκαταρκτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 23 Αυγούστου και οι γενικές στις 8 Νοεμβρίου.

Οι τελευταίες αλλαγές στις βουλευτικές έδρες, με βάση την απογραφή του πληθυσμού, άλλαξαν την 12η Περιφέρεια: Ενωσαν την Ανατολική πλευρά του Μανχάταν με την Δυτική και της αφαίρεσαν τις περιοχές Αστόρια και Λονγκ Αϊλαντ Σίτυ.

Αρα χάνει την υποστήριξη των πολυπληθών ομογενών ψηφοφόρων που ζουν στις περιοχές αυτές.

Επιπλέον την έφεραν αντιμέτωπη με έναν ισχυρό αντίπαλο, τον Τζέρολντ Νάντλερ (Jerrold Nadler), που επίσης εκλέχθηκε για πρώτη φορά πριν 30 χρόνια.

Τον Νάντλερ, που είναι πρόεδρος της πανίσχυρης Επιτροπής Δικαιοσύνης του Κογκρέσου, υποστήριξε με χθεσινό της κύριο άρθρο η «New York Times». «Μετά από προσεκτική εξέταση των θέσεων των υποψηφίων», έγραψε, «πιστεύουμε ότι ο Νάντλερ είναι ο καλύτερος υποψήφιος. Εχει την υποστήριξή μας».

Ως βασική αιτία που δεν υποστηρίζουν την Μαλόνι, γράφουν ότι είναι «η προβολή εκ μέρους της λανθασμένων πληροφοριών που συνδέουν τα εμβόλια με τον αυτισμό». Λάθος της, βέβαια, αλλά αρκεί αυτό για να μην την υποστηρίξουν;

Δεν μας πείθουν οι «ΝΥΤ» με την εξήγηση που δίνουν. Ομως έχουν τόση επιρροή -ιδίως στο Μανχάταν- που η θέση τους προσφέρει μια σημαντική ώθηση στην υποψηφιότητα του Νάντλερ.

Δεν είναι λίγοι οι ομογενείς στην 12η εκλογική Περιφέρεια. Και μάλιστα στις περιοχές αυτές ζουν -ιδίως στην ανατολική πλευρά- πλούσιοι  ομογενείς.

Αρα, λοιπόν, ας της δώσουμε την ψήφο μας. Κι ας την στηρίξουμε οικονομικά.

Μπορεί, είναι πιθανόν, να κάνουμε την διαφορά – συχνά μερικές εκατοντάδες ψήφοι μπορούν να κρίνουν το αποτέλεσμα. Και ως απόδειξη της ευγνωμοσύνης που της έχουμε και ως μήνυμα στους άλλους πολιτικούς.

SHARE
RELATED POSTS
Ποντίκι(α)!, του Μάνου Στεφανίδη
Η ντροπή και η γιορτή, του Μάνου Στεφανίδη
Τους διακόπτες και τα μάτια σας, του Ηλία Καραβόλια 

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.