Ανοιχτή πόρτα

Να παίζει το τρανζίστορ τα Τούρκικα, του Δημήτρη Κατσούλα

Spread the love

Δημήτρης Κατσούλας

Δημήτρης Κατσούλας

Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να (πιστεύει ότι) είχε όλη την πληροφόρηση που του παρείχαν τα προσκείμενα σε αυτόν ΜΜΕ σχετικά με την πυρκαγιά στον Έβρο, αλλά από την άλλη μεριά, το να θεωρεί ότι τα αντιπολιτευόμενα τοιαύτα συνωμοτούν εις βάρος του – και μάλιστα υπό την έννοια ότι επιδιώκουν να διασαλεύσουν το κυβερνητικό του έργο – αν μη τι άλλο, είναι φαντασιώσεις και πέραν κάθε λογικής ισχυρισμοί.

Κι ενώ το δάσος της Δαδιάς καιγόταν επί 16 συνεχείς ημέρες, ο κ. πρωθυπουργός έκρινε σωστό να μη μεταβεί επιτόπου εν μέσω πυρκαγιών, αν και γνώριζε πολύ καλά τι σήμαινε για τους πυροπαθείς  μια επιτόπια επίσκεψή του, προτίμησε να αντιπαρατεθεί από το βήμα της Βουλής προβαίνοντας και σε χαρακτηρισμούς μάλιστα του τύπου ότι ‘η πυρκαγιά της Αλεξανδρούπολης είναι ανθρωπογενής περίπου’, κουνώντας το δάχτυλο στην αντιπολίτευση (μείζονα και ελάσσονα). Στην βράση κολλάει το σίδερο λέει μια λαϊκή μας παροιμία και όχι …κατόπιν εορτής, κύριε Μητσοτάκη. Το να επισκεφθείτε τα καμένα την ερχόμενη Παρασκευή 8/9/2023 και κατ’ ευθείαν να προσέλθετε στον χώρο της ΔΕΘ, δεν πείθετε κανέναν κύριε πρωθυπουργέ, ούτε τους δικούς σας υπουργούς ακόμα. 

Πολύ καλά γνωρίζετε κύριε Μητσοτάκη ότι τόσο για τα τουριστικά θέρετρα του νομού αλλά πολύ περισσότερο για ολόκληρο το επιχειρείν της περιοχής, η φετινή χρονιά ήταν η ‘μαύρη’ που έχουν γνωρίσει ποτέ. Το να έρχεστε εσείς και να εξαγγέλλετε από το βήμα της Βουλής το ‘Evros Pass’,  πιστεύετε ότι αυτό είναι ικανό να επουλώσει πληγές οι οποίες ανοίχτηκαν τόσο βαθιά και θα ‘αιμορραγούν’ για πάρα πολλά χρόνια, είναι αρκετό; Η ξεγυμνωμένη περιοχή του Έβρου, ασφάλεια πάνω από όλα απαιτεί κύριε Μητσοτάκη, από ουσιαστικά χρηματικά πακέτα οικονομικής στήριξης έχει ανάγκη και όχι επιδόματα, κύριε πρωθυπουργέ και όχι από αυτά που είστε έτοιμος να εξαγγείλετε από την ΔΕΘ. 

Το ότι η πρωτοφανής πυρκαγιά αφάνισε το μεγαλύτερο μέρος της μαύρης πεύκης από το περίφημο δάσος της Δαδιάς πέραν της οικολογικής καταστροφής, ουδείς το αμφισβητεί. Το ότι η καταστροφή της πανίδας ήταν σχεδόν ολοκληρωτική, επίσης ουδείς το αμφισβητεί. Το να καούν όμως και κεραίες ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών Μέσων μένοντας επί ημέρες ‘βουβή’ η περιοχή και να δέχονται την ‘ενημέρωση’ από τα Τούρκικα ραδιόφωνα και τηλεοπτικά Μέσα, πέφτει …λίγο βαρύ – για να μη χρησιμοποιήσω έτερον χαρακτηρισμό, κύριε Μητσοτάκη. Γι αυτά τα συμβάντα και άλλα τραγελαφικά που συνέβησαν κι ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η ηρεμία στον νομό στον βαθμό που θα έπρεπε σας ενημερώνουν τα προσκείμενα στην κυβέρνησή σας Μέσα (σχεδόν όλα τα έχετε υπό τον έλεγχό σας), ή ακόμα αρνείστε πεισματικά να δεχθείτε την αλήθεια, κύριε Μητσοτάκη; Μήπως έχετε ανεβάσει τον πήχυ της αλαζονείας πολύ πάνω από όσον αρμόζει σε μια κυβέρνηση – όπου δικαίωμά της είναι να επαίρεται για το έργο της – ,όχι όμως και για τις πασιφανείς γκάφες της. 

SHARE
RELATED POSTS
Μεγάλες στιγμές του σινεμά, του Γιώργου Αρκουλή
Όταν δεν σε ξεπλένει ούτε ο Νιαγάρας! – Niagara isn’t big enough to wash you off! by George Sarafoglou – του Γιώργου Σαράφογλου
Ο Γιώργος Νικητιάδης με τον νέο Αρχιεπίσκοπο της Ορθοδόξου Εκκλησίας κ.κ Ελπιδοφόρο

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.