Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία

Να βάλεις μάσκα ή να μη βάλεις; Αυτό είναι το ερώτημα, του Νίκου Βασιλειάδη

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

 

Δήλωση πρώτη: “Μη φοράτε μάσκα, αν είστε καλά, μάσκες να φορούν όσοι νοσούν”

Δήλωση δεύτερη: “να συμπεριφέρεστε σαν να έχετε νοσήσει”.

Ποιο είναι λοιπόν κύριοι του Υπουργείου Υγείας το εξαγόμενο λογικό Αποτέλεσμα; Φορέστε Μάσκα. και σταματήστε να μας λέτε πως δεν χρειάζεται η μάσκα.

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου πως η Ταϊβάν, η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη και το Βιετνάμ. συστήνουν στους πολίτες να φορούν πάντα μάσκα και να έχουν μαζί τους μπουκαλάκια με απολυμαντικό υγρό. Στην Ασία, και για να φέρουμε σαν παράδειγμα την Ταϊβάν, ένα νησί με έκταση όση η Πελοπόννησος και η Στέρεα Ελλάδα μαζί στο οποίο το κατοικήσιμο μέρος είναι λίγο μικρότερο από όλη τη Θεσσαλία και σε αυτό ζουν 23 εκατομμύρια άνθρωποι έχει τον χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων και θυμάτων. Εκεί λοιπόν και πριν την πανδημία, από τον καιρό του SARS, οι χειρουργικές μάσκες ήταν μια κοινή συνήθεια για τους κατοίκους όταν αρρώσταιναν ή όταν τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής μόλυνσης είναι υψηλά. Υπήρχε πάντα η συνήθεια αυτή και φυσικά αμέσως μετά το ξέσπασμα του Covid19 η χρήση της έγινε υποχρεωτική και πολλές μάσκες μοιράστηκαν δωρεάν στα σχολεία. Όπως επίσης καθιερώθηκε η θερμομέτρηση και η αντισηψία παντού. Όλοι οι χώροι γέμισαν με αντισηπτικά. Λέτε να κάνουν κάτι λάθος οι Ταϊβανέζοι και να είμαστε σωστοί εμείς; Δεν νομίζω….

Εξάλλου και για να επιστρέψουμε στα ευρωπαϊκά εδάφη, η Γερμανία, δια του εκπροσώπου Τύπου του υπουργείου Υγείας υποστηρίζει ότι οι χειρουργικές μάσκες στους δημόσιους χώρους θα παίξουν σημαντικό ρόλο κατά την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα. Η πόλη της Ιένας έγινε η πρώτη της χώρας που επέβαλε τη χρήση τους σε μέσα συγκοινωνίας, καταστήματα και δημόσια κτίρια. Ο κορωνοϊός μεταδίδεται από σταγονίδια και από τη στενή επαφή. Καθώς λοιπόν τα σταγονίδια διαδραματίζουν κομβικό ρόλο, οφείλουμε να φορούμε μάσκα γιατί ακόμα και όταν μιλάμε! εκτοξεύουμε πολλά μικροσταγονίδια. Γιατρός δεν είμαι ούτε λοιμωξιολόγος, ούτε έχω σπουδάσει επιστήμες της Υγείας, αλλά η στοιχειώδης λογική εκεί με πάει…Εσάς;

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Τσίπρας: ο υπέρμαχος της δεξιάς αυτοδυναμίας, του Πάνου Μπιτσαξή
Στρατός Ξηράς: δυο θλιβερές ανακοινώσεις από το Γραφείο Τύπου του ΓΕΣ
Πατριωτισμός, του Αλέξανδρου Μπέμπη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.