Πόρτα στην Πολιτική

Ναρκωτικά: Μια τοποθέτηση στην επιτροπή της LIBE και μια ευχάριστη έκπληξη…, του Κώστα Αρβανίτη

Ο Κώστας Αρβανίτης είναι Δημοσιογράφος, Ευρωβουλευτής ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία, Τακτικό μέλος LIBE (Επιτροπής Δικαιωμάτων)

Μια τοποθέτηση στην επιτροπή της LIBE και μια ευχάριστη έκπληξη…

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων (LIBE), όπου συμμετέχω ως μόνιμο μέλος, παρουσιάστηκαν χθες, τα καθήκοντα και οι δραστηριότητες του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης Ναρκωτικών και Τοξικομανίας (EMCDDA) από τον διευθυντή του, κ. Alexis Goosdeel.

Στην τοποθέτησή μου, ευχαρίστησα την προεδρία και το προσωπικό του Κέντρου για το, ως τώρα σημαντικό, έργο τους, αναφέρθηκα στη δική μου, προσωπική εμπλοκή με το ζήτημα των ναρκωτικών για τρεις δεκαετίες μέσα από τις θεραπευτικές κοινότητες της Ελλάδας, μίλησα για τις αιτίες που σπρώχνουν ακόμα και σήμερα – παρά τις αλλεπάλληλες καμπάνιες ενημέρωσης – τους νέους στα ναρκωτικά και κάλεσα όλους τους συναδέλφους, όλα τα κόμματα της δημοκρατικής πτέρυγας:

Να εξακολουθήσουν να στηρίζουν το έργο του EMCDDA

Να υπερψηφίσουν την τροπολογία 5803 που καταθέσαμε μαζί με τον συνάδελφο ευρωβουλευτή Πέτρο Κόκκαλη ως μέλη της GUE-NGL, επί του προϋπολογισμού, ώστε τα κονδύλια για το EMCDDA, όχι μόνο να μην μειωθούν αλλά να αυξηθούν, από τα 16 εκατομμύρια στα, σχεδόν 18.

Γιατί πιστεύω ακράδαντα, ότι πέρα από τα ευχολόγια και τις εύφημες μνείες, οι φορείς που παράγουν χειροπιαστό έργο στον άνισο αυτόν αγώνα, πρέπει να εφοδιάζονται και με τα εργαλεία για να τον συνεχίζουν.

Γιατί γνωρίζω ότι ο EMCDDA είναι ένας από αυτούς τους φορείς.

Γιατί η Ευρώπη πρέπει να δείξει την αλληλεγγύη της, απέναντι στους απόκληρους της κοινωνίας.

Γιατί η πτώση, ο ξεπεσμός, η παρακμή της τοξικομανίας στις δυτικές κοινωνίες είναι ΚΑΙ δική της – δική μας – ευθύνη!

Ο πρόεδρος Goosdeel ανέβηκε στο βήμα για να πει δυο τελευταίες, ευχαριστήριες κουβέντες· προς ευχάριστη έκπληξή μας, στα Ελληνικά!


Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.
The article expresses the views of the author iPorta.gr

Βιβλίο: ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΣΕ ΔΕΚΑ ΠΡΑΞΕΙΣ”, ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΦΙΛΝΤΙΣΙ

SHARE
RELATED POSTS
Και ο κος Μίλτος Παγκάς στη “Συμμαχία Ν.Αιγαίου” του κου Μανώλη Γλυνού- Εκλεκτές οι υποψηφιότητες με τον αναμενόμενο Περιφερειάρχη Κυκλάδων & Δωδ/σου
Να το θυμάσαι, του Νίκου Βασιλειάδη
Πολιτική απάντηση απέναντι στη λασπολογία, της Νατάσας Βενετοκλή (Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου)

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.