Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Υγεία

Ναρκωτικά και πρόταση Γερουλάνου: απάντηση Ηλιόπουλου και Μπακογιάννη

Spread the love

Πριν μία εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος, απηύθυνε επιστολή – κάλεσμα στους συνυποψήφιούς του, Νάσο Ηλιόπουλο και Κώστα Μπακογιάννη, για κοινό μέτωπο απέναντι στο περίπλοκο και πολυεπίπεδο πρόβλημα των ναρκωτικών.

Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε αφενός η διαπίστωση ότι υπάρχει σύμπτωση προθέσεων μεταξύ των τριών συνυποψηφίων – μέσα από δημόσιες δηλώσεις τους – ως προς την ανάγκη λειτουργίας χώρων ελεγχόμενης/εποπτευόμενης χρήσης και αφετέρου η παραδοχή ότι πρόκειται για το πρόβλημα που αποτελεί τη μεγαλύτερη ανοιχτή πληγή της πόλης μας.

Στην αξιοπρεπέστατη απάντησή του ο κ. Ηλιόπουλος ανταποκρίθηκε θετικά:

«Έλαβα την πρόσκλησή σας για να συζητήσουμε σε μία ημερίδα συνεργασίας την προοπτική ενός κοινού συμφώνου δράσης γύρω από το ζήτημα των ναρκωτικών. Με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίνομαι στην πρότασή σας, καθώς πιστεύω ακράδαντα ότι οι κοινωνικές διαστάσεις της τοξικοεξάρτησης μας αφορούν όλους και όλες ως μία πρόκληση για τη λήψη ριζοσπαστικών μέτρων που δεν θα περιορίζονται σε ευχολόγια, αλλά θα δίνουν διέξοδο σε συμπολίτες μας μετασχηματίζοντας ταυτόχρονα την εικόνα και την καθημερινότητα της πόλης. Μπροστά στο νέο τοπίο της απλής αναλογικής, εκτιμώ ότι η σύνθεση προτάσεων πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και στη βάση προγραμματικών θέσεων αποτελεί μια δημοκρατική πρακτική την οποία υπερασπίζομαι διαχρονικά και τη στηρίζω στην πράξη».

Αντίθετα, για αδιευκρίνιστους λόγους, ο κ. Μπακογιάννης στη δική του απάντηση επέλεξε να…επιτεθεί στους συνυποψήφιούς του:

«Ωστόσο, θα ήθελα να επισημάνω ότι υπάρχουν κάποια ζητήματα τα οποία είναι τόσο σοβαρά, επειδή έχουν να κάνουν με την ίδια την ανθρώπινη ζωή, που δεν προσφέρονται για επικοινωνιακή εκμετάλλευση, λίγους μήνες πριν από τις εκλογές. Διότι ακριβώς αυτή η λογική των επιπόλαιων, αποσπασματικών και κενών περιεχομένου ενεργειών, η οποία διακατέχει την κεντρική πολιτική ζωή, μας έχει οδηγήσει στην ντροπιαστική πραγματικότητα να είμαστε η μόνη χώρα της Ευρώπης η οποία δεν διαθέτει εθνικό σχέδιο για τα ναρκωτικά».

Γενικά, στην απάντηση του ο κ. Μπακογιάννης δυστυχώς υπεκφεύγει και δεν παίρνει ξεκάθαρη θέση, δημιουργώντας ερωτηματικά ως προς την ειλικρινή του διάθεση για συνεργασία, την οποία κατά τ’άλλα διατυμπανίζει σε κάθε ευκαιρία.

Εμείς επιμένουμε: είναι ιστορική ευκαιρία το γεγονός ότι οι 3 υποψήφιοι έχουν εκφραστεί θετικά για τα Κέντρα Ελεγχόμενης Χρήσης. Η πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε όλοι μαζί προς το κεντρικό πολιτικό σύστημα να κάνει τα αυτονόητα δεν είναι αμελητέα. Και όπως υπογραμίζει ο Παύλος Γερουλάνος«Με την απλή αναλογική, η συνεργασία την επόμενη μέρα των εκλογών είναι μονόδρομος. Όμως για τους χρήστες, κάθε μέρα που περνάνε στις πιάτσες μπορεί κυριολεκτικά να αποβεί μοιραία. Αρκεί μια μολυσμένη σύριγγα, μια νοθευμένη ουσία, μία δόση…Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο, ούτε για μικροκομματικά παιχνίδια».

SHARE
RELATED POSTS
Εξισορρόπηση ανάμεσα στους φορείς της εκτελεστικής εξουσίας, του Νίκου Ζέρβα
Έφυγε ο μαέστρος της πλοκής και του χιούμορ, του Γιώργου Αρκουλή
Ερωτήσεις-Απαντήσεις για τον ΚΟΜΒΟ, το Παγκόσμιο Δίκτυο Ελληνισμού

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.