Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα σε ιστορίες/χρονογραφήματα/διηγήματα

Ναι …Ηλίθιοι υπάρχουν, του Νίκου Βασιλειάδη

Spread the love

Νίκος Βασιλειάδης

llll.png

Το ανασύρω από πρωτοσέλιδο του σημερινού περιοδικού Τύπου. “Πρόσκληση σε συνταξιούχους της Β. Ευρώπης. Φορολογικά κίνητρα για να γίνουμε η “Φλόριντα της Ευρώπης”. Δεν θα μακρηγορήσω αναφέροντας τις παραμέτρους που καθιστούν βλακώδη αυτή την ιδέα που κατέβασαν τα … οικονομικά κεφάλια που μοχθούν για να χτίσουν ένα προοδευτικό προφίλ του Μαξίμου. Είναι πολλοί και εμφανείς με κυριότερο αν δεν το έχουν υπόψη τους το θέμα της Υγείας και των δαπανών της. Απλά θα σημειώσω πως μπροστά στην σπουδή του να δείξεις πως φέρνεις το καινούριο και με δεδομένο πως η ανθρώπινη φύση είναι εξαρτημένη απ’ την οργανική ανθρώπινη ηλιθιότητα, το αποτέλεσμα είναι για γέλια.

Ναι …Ηλίθιοι υπάρχουν. Η ηλιθιότητα μοιάζει με αναπόδραστη ανθρώπινη συνθήκη. Θα πρότεινα αν θέλουν οι νέοι ένοικοι του Μαξίμου να αφήσουν ένα θετικό αποτύπωμα να αφήσουν κατά μέρος τα εργαστηριακά πειράματα και να ασχοληθούν με το ανόμοιο και κυρίως το αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ “λαϊκών” επιθυμιών και πραγματικότητας. Γιατί αυτήν την απόσταση τη χρεώνεται ο απλός άνθρωπος, για την ανοχή, το συμβιβασμό και την παθητική θέαση στη κάθε λοξόπλευση της ζωής του. Δηλαδή αφήνοντας το τιμόνι στην πολιτική -ή καλύτερα στις πολιτικές (πολλών ειδών αυτές) – να τον καθορίζει. Όμως πλέον, εξακριβωμένα, η πολιτική είναι μια αναμφισβήτητα αχρείαστη θεατρική παράσταση, απρόσφορη, της οποίας ο προϋπολογισμός και η χρηματοδότηση βαραίνει όλους εμάς. Την κοινότητα των απαθών θεατών.

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.   

The article expresses the views of the author      

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
Στο έλεος του ανέμου!, του Γιώργου Αρκουλή
Τα βιβλία είναι βουβά. Τα περιτριγυρίζουν όμως πολλά λόγια. “Ο Τζορτζ Φλόιντ δεν πέθανε κατά λάθος”, του Νίκου Βασιλειάδη
Κόψε τον Χάρρυ Πόττερ, Καμπουράκη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.