Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: “Ο Καμμένος δεν θα ρίξει την Κυβέρνηση γιατί δεν τον ακολουθούν οι ΑΝΕΛ”-Αποκαλυπτικός και επί προσωπικού ο τέως ΥΠΕΞ σε σημερινή συνέντευξη

Spread the love

«Ο Καμμένος έχει βάλει σε μια κατάσταση φθοράς την κυβέρνηση – Ο Τσίπρας έπρεπε να είχε αλλάξει κυβερνητικό εταίρο» είπε ο τ. υπουργός Εξωτερικών

Σφοδρή επίθεση στον Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε σήμερα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του.

«Για την ηγεσία των ΑΝΕΛ δε θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Έχω φίλους στους ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά ο Νίκος Κοτζιάς και σημείωσε: «Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση, όταν κατάλαβε ότι δε θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είπε μάλιστα, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ήταν λάθος του Αλέξη τσίπρα που δεν άλλαξε κυβερνητικό εταίρο.

«Η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015, ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος» τόνισε μεταξύ άλλων.

«Στην άνοδο του εθνικισμού συνέβαλε πρώτα από όλα η ηγεσία των ΑΝΕΛ και η ΝΔ που επέλεξε να παίξει ένα παιχνίδι ανεύθυνης αντιπολίτευσης», πρόσθεσε επίσης ο επικεφαλής της Κίνησης Πράττω.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών που μίλησε στο ραδιόφωνο 24/7 είπε ότι «σε ένα κομμάτι του ΣΥΡΙΖΑ αρέσει ο τρόπος που λύθηκαν ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά δεν τους αρέσει ο υπουργός». «Τιμή μου που μου εμπιστεύτηκαν το πρώτο κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών», είπε, μεταξύ άλλων κάνοντας απολογισμό της προσπάθειας που έγινε για να φτάσουν, ο Έλληνας και ο Σκοπιανός πρωθυπουργός στην υπογραφή της.

Αναλυτικά η συνέντευξη του τ. Υπουργού Εξωτερικών κου Νίκου Κοτζιά στον Βασίλη Σκουρή, πέρα από την εξωτερική πολιτική, την διπλωματία και τους ΑΝΕΛ, για την γυναίκα, τη μουσική και τον ελεύθερο χρόνο που κατακτάει πάλι.

Την άγνωστη, ανθρώπινη πλευρά του, αυτή που μαγειρεύει, που ακούει μιλόνγκα για να χαλαρώσει και ροκ κάντρι μουσική και λατρεύει τη γυναίκα, στην οποία οφείλει πολλές καλές πλευρές του, αποκάλυψε ο τέως ΥΠΕΞ κ.Κοτζιάς στο τέλος της συνομιλίας του με τον Βασίλη Σκουρή, στο στούντιο του News 24/7 στους 88,6 και την εκπομπή «Εναλλάξ».

«Τώρα αρχίζω και συνέρχομαι», αποκάλυψε ο κ.Κοτζιάς «και τακτοποιώ το χρόνο μου, φτιάχνω το αρχείο μου και δουλεύω μερικά κείμενα πολιτικού χαρακτήρα που πρέπει και να ετοιμάσω για τα 8 βιβλία που ελπίζω ότι θα γράψω τα επόμενα 12 χρόνια».

«Τώρα ακούω και πολύ μουσική» ,πρόσθεσε.

Ποια μουσική αγαπά; «Πολλών ειδών. Αγαπάω να ακούω πρώτον κλασική μουσική και κλασικά βαλς. Άκουσα τις πρώτες δέκα μέρες που έφυγα (από το υπουργείο) πολύ τανγκό και μάλιστα μιλόνγκα, μια μουσική πιο πρωταρχική, πιο χαρωπή, με πιο μικρά βήματα από το τανγκό, πιο σπιρτόζικη. Ήταν καλή γιατί έφτιαχνα καλή διάθεση. Κι όταν ηρέμησα, άκουσα περισσότερο κλασική μουσική και τις τελευταίες μέρες ακούω και πολύ κάντρι, ροκ κάντρι, μου αρέσει πολύ. Και ελληνική. Άκουγα τον «Μεγάλο Ερωτικό» του Θεοδωράκη, με τον Πάριο και χτες βράδυ άκουγα Χατζιδάκι, πιάνο. Είμαστε πολύ τυχερός λαός που έχει τέτοιους συνθέτες».

Στο ερώτημα του καλλιτεχνικού διευθυντή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γ.Κουμεντάκη, που ήταν προσκεκλημένος την επόμενη ώρα στον News 24/7 στους 88,6, γιατί δεν τον έχει δει σε μια παράστασή της, ενώ είναι λάτρης της κλασικής μουσικής, ο κ.Κοτζιάς έριξε το φταίξιμο στη δουλειά στο υπουργείο Εξωτερικών:

«Μ’αρέσει πολύ η κλασική μουσική, αλλά πρέπει να σας πω ότι στο υπουργείο πήγαινα πολύ νωρίς το πρωί και έβγαινα μετά τα μεσάνυχτα. Και στη διάρκεια των 4 και κάτι λιγότερο χρόνων που ήμουν υπουργός δεν βγήκα κανένα βράδυ δυστυχώς, ούτε για να δω σινεμά, ούτε μουσική. Μια φορά μόνο βγήκα Χριστούγεννα και είδα μπαλέτο», αποκάλυψε.

«Δεν πήγα, δεν βγήκα! Στενοχωριέμαι γι’ αυτό!», πρόσθεσε, «ενώ για κάτι άλλο είμαι περήφανος», υπογράμμισε. «Δεν πήγα σε κανένα σαλόνι ούτε ολιγάρχη, ούτε μεγαλοεπιχειρηματία, ούτε εφημερίδα αυτά τα 4 χρόνια. Κανείς τους δεν με είδε, κανείς δεν μπόρεσε να μου ζητήσει κάτι, σε κανέναν δεν έχω ενδώσει».

Μανιώδης αναγνώστης, τι βιβλία προτιμάει για την προσωπική του απόλαυση;

«Για να ξεκουράζομαι, μου αρέσει να να διαβάζω ιστορικό μυθιστόρημα».

Σκέφτεται ανάμεσα στα βιβλία που σχεδιάζει να γράψει να συνθέσει κι ένα αποκλειστικά για τις περιπέτειές του ως ΥΠΕΞ; «Έχω πείσει το Βασίλη Σκουρή και έναν συνεργάτη μου, τον Γιώργο Μητράκο αυτό το χρόνο να βγάλουμε ένα τόμο με ερωτήσεις κι απαντήσεις. Να συζητήσουμε για την εξωτερική πολιτική, όχι μόνο για τη Συμφωνία των Πρεσπών, γιατί ο επόμενος τόμος θα είναι θεωρητικός-επιστημονικός για την εξ. πολιτική».

Κάνοντας απολογισμό μιας ζωής, ο κ. Κοτζιάς δηλώνει «νομίζω πως είμαι ένας άνθρωπος που έζησα μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα ζωή και ελπίζω να συνεχίσω. Είμαι ένας τυχερός άνθρωπος!Στην καθημερινότητά μου έχω τα παράπονά μου, όπως κάθε άνθρωπος».

Θα χαρακτήριζε τον εαυτό του εύκολο άνθρωπο;

«Είμαι πολύ εργατικός και στο σπίτι δουλεύω πολύ. Βάζω τάξη, καθαρίζω, μαγειρεύω – όχι τόσο καλά όσο η γυναίκα μου. Κι αυτή ειναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου.Έχουμε πολλούς καθηγητές στην οικογένεια και γιατρούς χειρουργούς που με χειρουργούν. Κάνω πολλές δουλειές. Ο μεγάλος Λεονάρντο ΝταΒίντσι , που τσιτάρει ο Μαρξ, λέει μια φράση που με καθοδηγεί: τίποτα το ανθρώπινο δεν είναι ξένο».

Τη συνομιλία του με τον Β.Σκουρή θέλησε πάντως να την κλείσει αναφερόμενος στη γυναίκα:«Ό,τι πιο σεβαστό υπάρχει στη ζωή μας είναι οι γυναίκες», υποστήριξε ο τέως ΥΠΕΞ, δηλώνοντας «τυχερός», που έζησε «πολλά χρόνια με τη γυναίκα μου, την κόρη μου και την εγγονή μου. Οι γυναίκες είναι πιο σοβαρές από τον άνδρα.

Οι άνδρες μεγαλώνοντας παραμένουν παιδιά, βλέπουν παιχνιδιάρικα τη ζωή. Η γυναίκα γεννάει, καταλαβαίνει τον πόνο και οι καλές γυναίκες τους εκπαιδεύουν (τους άνδρες τους) και τους διαμορφώνουν, τους κάνουν να καταλάβουν πιο σοβαρά τη ζωή. Εγώ χρωστάω πολλές καλές πλευρές μου στις γυναίκες που γνώρισα στη ζωή μου, τη σύζυγό μου και τις φίλες μου. Τις κακές μου τις κουβάλαγα από μόνος μου».

24/7
SHARE
RELATED POSTS
Δήμαρχος Φ.Χατζηδιάκος: “Προσπάθειες αποδίδουν: Αεροδρόμιο-Ρόδος, νέος δρόμος 6,8 χλμ”
Η Πίστωση που κρύβεται πίσω απο την Χρέωση, του Ηλία Καραβόλια
Για την ΕΡΤ το πάπλωμα;

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.