Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στην Πολιτική

Νίκος Κοτζιάς: Θα κατέβει αυτόνομο το ΠΡΑΤΤΩ στις επόμενες εκλογές;

Spread the love

Την στιγμή που κάποιοι πιστεύουν ότι ο τ. ΥΠΕΞ έχει ολοκληρώσει την πολιτική του πορεία, το ΠΡΑΤΤΩ ελεύθερο από περιορισμούς και βαρίδια, επιλέγει την προώθηση των ιδεών και ιδεωδών του με επικεφαλής τον Νίκο Κοτζιά και μεγάλη ομάδα συνεργατών. Το iPorta.gr εκτιμά ότι ο κος Κοτζιάς θα “κατέβει” αυτόνομα στις εκλογές του 2019 συσπειρώνοντας τους υποστηρικτές της Πολιτικής  Κίνησης “ΠΡΑΤΤΩ”.

Ακολουθεί δημοσίευμα από το in.gr

Δεν σκοπεύει να μείνει σε ρόλο ουδέτερου παρατηρητή. Δεν θα μείνει σιωπηλός και δεν θα κάνει βήμα πίσω από όσα πιστεύει και υπερασπίζεται. Βασική του γραμμή είναι να συνεχίσει να προωθήσει τις απόψεις του και να ενισχύσει την κίνηση «Πράττω», της οποίας ηγείται.

Η κίνηση του Νίκου Κοτζιά να παραιτηθεί τον απελευθέρωσε και πλέον, καθώς δεν δεσμεύεται από το… υπουργικό κοστούμι, είναι έτοιμος να μιλήσει για πολλά. Ωστόσο, η περιβόητη εννεασέλιδη επιστολή παραίτησής του παραμένει επτασφράγιστο μυστικό, ενώ συνεχίζεται ανελέητος ο πόλεμος δηλώσεων με τον Πάνο Καμμένο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», τα όσα είπε στα μέσα της περασμένης εβδομάδας από την Κρήτη για τον Πάνο Καμμένο και τις αναφορές του στον Τζορτζ Σόρος έπεσαν σαν βόμβα στην αυλή του Μεγάρου Μαξίμου.

Ο Νίκος Κοτζιάς πλέον εξελίσσεται σε απρόβλεπτο παίκτη και κατ’ άλλους είναι μια βραδυφλεγής βόμβα για την κυβέρνηση.

Ο ίδιος φρόντισε να οριοθετήσει με την ομιλία του στην Κρήτη το πλαίσιο που θα κινηθεί και, αφού επανέλαβε τη φράση «χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα», εξαπολύοντας πυρά εναντίον του Πάνου Καμμένου, τόνισε με νόημα: «Ούτε εκβιάζω ούτε εκβιάζομαι από τις ατζέντες που χτυπούν την εξωτερική πολιτική και τη δημοκρατία».

Την ίδια ώρα, οι σχέσεις του με τον Αλέξη Τσίπρα -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- έχουν μπει σε άλλη φάση και κανείς δε μπορεί να προδιαγράψει τι θα συμβεί από εδώ και πέρα. Το κρίσιμο ερώτημα είναι εάν θελήσει να οδηγηθεί σε ανοικτή ρήξη με τον πρωθυπουργό, αν και εκτιμάται ότι θα επικρατήσουν πιο ψύχραιμες φωνές.

in.gr .

SHARE
RELATED POSTS
Η Ελληνική Μακεδονία είναι Ελληνική (Το plan b της απευκταίας αποτυχίας), του Πάνου Μπιτσαξή
Πικρές αλήθειες-1: παιδευτικά και όχι αντιεκπαιδευτικά, του Γιάννη Πανούση
Oι υπο-κριτές, του Γιάννη Πανούση

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.