Ανοιχτή πόρτα Κοινωνία - Ελλάδα - Οικονομία Πόρτα στον Κόσμο

Νέα Υόρκη: Παρέλαση στην 5η Λεωφόρο 2019, του Γιώργου Σαράφογλου

Spread the love

 

Γιώργος Σαράφογλου

(Φωτογραφίες απο το [email protected])

Την περασμένη Κυριακή 14 Απριλίου γιόρτασε η Ομογένεια της Νέας Υόρκης την Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 με την ετήσια παρέλαση της στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το κέντρο του κόσμου!

Ο καιρός ήταν καλός κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την προσέλευση χιλιάδες κόσμου που ήρθε κι από τις γύρω πολιτείες για να την παρακολουθήσει και να δώσει παλμό!

Όπως κάθε χρόνο έτσι κι εφέτος μας τίμησε η ελληνική πολιτεία με την αποστολή της Προεδρικής Φρουράς, τους Εύζωνες!
Εκτός όμως από τους Εύζωνες εφέτος είχαμε και την φιλαρμονική της Κέρκυρας “Νικόλαος Μάντζαρος” η οποία όχι μόνο παρέλασε παιανίζοντας εμβατήρια, αλλά έδωσε και μια φανταστική συναυλία λίγες ημέρες πριν.

Παρόντες όπως πάντα ο Αρχιεπισκοπος Δημήτριος, οι προξενικές αρχές Ελλάδας και Κύπρου, ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης, ο δήμαρχος της πόλης της Νέας Υόρκης και πολλοί άλλοι πολιτικοί σημαντικοί κι ασήμαντοι.

Μια άλλη καινοτομία εφέτος ήταν ότι δεν καλέστηκαν επίσημα Έλληνες πολιτικοί και ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος με το σκεπτικό να μην διχαστεί η Ομογένεια. Οι κακές γλώσσες όμως λένε ότι η ηγεσία της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που έχει όλη την ευθύνη διοργάνωσης δεν το έκανε διότι δεν είναι φίλα προσκείμενη προς το ΣΥΡΙΖΑ και ένας άλλος λόγος ήταν η αντίθεση προς την Συμφωνία των Πρεσπών.
Ας είναι, αλλά κατά την γνώμη μου όποια κυβέρνηση και να ηγείται την Ελλάδα είναι η νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και είναι σωστό να εκπροσωπείται πέραν του γενικού προξένου. Έπρεπε κάποιες επίσημες προσκλήσεις να σταλούν. Έλληνες πολιτικοί βέβαια ήρθαν αλλά από μόνοι τους και απρόσκλητοι.

Σε μερικές φωτογραφίες παρελαύνουν μερικά από τα δωδεκανησιακά σωματεία και σε μια άλλη φώτο η μαύρη ανοικτή “Cadillac” ήταν μια εκ των προεδρικών λιμουζίνων γύρω στην δεκαετία ’70-’80!

Εδώ, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον καλό φίλο και φωτογράφο της ομογένειας Φώτη Παπαγερμανό από το ΕΤΑ Photography για τις φωτογραφίες που μου έστειλε για αυτήν την ανάρτηση στην iΠόρτα. 

* Το άρθρο απηχεί τις απόψεις του συντάκτη του.  

The article expresses the views of the author

iPorta.gr

SHARE
RELATED POSTS
«Aντισεισμικοί» άνθρωποι, του Κωστή Α. Μακρή
newego_LARGE_t_1101_54276264.JPG
Τι είναι το “σύμφωνο συμβίωσης” ομόφυλων ζευγαριών
Ο Σημαιοφόρος, του Κωστή Α.Μακρή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.