Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μ. Γλυνός στην ημερίδα του ΕΚΑΒ: «Να τελειώνουμε με την αδιαφορία»

Spread the love

 

Ο σημαντικός ρόλος του ΕΚΑΒ Ρόδου, οι τεράστιες ευθύνες του κράτους, η συμβολή των εθελοντικών ομάδων και το έλλειμα σε έργα για τη βελτίωση του εθνικού οδικού δικτύου, αναδείχθηκαν κατά την 2η Ημερίδα Τροχαίων Ατυχημάτων που διοργάνωσε το ΕΚΑΒ Ρόδου, στην οποία παραβρέθηκε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός.

Για άλλη μια φορά αναδείχθηκε το τεράστιο έργο που επιτελεί το ΕΚΑΒ και ο καταλυτικός ρόλος των ανθρώπων που το απαρτίζουν οι οποίοι παρά τις ελλείψεις και τα κενά, υπερβάλλοντας εαυτόν καλύπτουν με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο λειτούργημα που επιτελούν, τις αυξημένες ανάγκες σώζοντας καθημερινά ζωές.

Τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν για τα τροχαία ατυχήματα πρέπει να αποτελέσουν επιτέλους τη βάση για μια ουσιαστική συζήτηση στον τομέα της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, ευθύνη την οποία έχουν αναλάβει κυρίως εθελοντικές οργανώσεις, καλύπτοντας τα τεράστια κενά του κράτους. Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας την τεράστια συμβολή της ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας,  προς αυτή την κατεύθυνση, είναι απαραίτητο είτε η ίδια η πρωτοβουλία είτε η λειτουργία της είτε η στήριξη της πολιτείας προς αυτήν να ενταχθεί σε ένα περισσότερο θεσμικά κατοχυρωμένο περιβάλλον, αναβαθμίζοντας τον ρόλο και το έργο της.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» κ. Μανώλης Γλυνός μετά την ολοκλήρωση της σημαντικής ημερίδας που διοργάνωσε το ΕΚΑΒ  με τη συμμετοχή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Τροχαίας Ρόδου και του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Ρόδου, έκανε την εξής δήλωση:

«Τα στοιχεία που παρουσίασε το ΕΚΑΒ Ρόδου για τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα αλλά και η αρνητική “πρωτιά” του Νοτίου Αιγαίου το οποίο σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε τον περασμένο Νοέμβριο η Eurostat βρίσκεται στην τέταρτη θέση πανευρωπαϊκά με 134 θανατηφόρα τροχαία ανά εκατομμύριο πληθυσμού (2016) δεν επιτρέπουν σε κανέναν μας να εφησυχάζει. Μία από τις βασικές αιτίες για την πρόκληση των τροχαίων ατυχημάτων είναι οι σοβαρές κακοτεχνίες, οι αστοχίες και οι παραλείψεις στα γεωμετρικά στοιχεία των οδών,  τόσο του Εθνικού όσο και του Επαρχιακού δικτύου. Σε μια περιοχή που κάθε μέρα καταγράφεται τουλάχιστον ένα τροχαίο ατύχημα, η σημερινή περιφερειακή αρχή στη διάρκεια της θητείας της, 1.600 μέρες και πλέον, δεν έχει να επιδείξει ούτε ένα ουσιαστικό έργο βελτίωσης του οδικού δικτύου παρά μόνο προμελέτες και πολλά λόγια. Εμείς ως αυριανή περιφερειακή αρχή αντιλαμβανόμενοι τον ρόλο μας αλλά και την τεράστια ευθύνη απέναντι στους κατοίκους του Νοτίου Αιγαίου, διαβεβαιώνουμε ότι είναι πρωταρχική και κυρίαρχη προτεραιότητά μας η βελτίωση του οδικού δικτύου από την μια άκρη της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου έως την άλλη. Η βελτίωση του οδικού δικτύου σε συνδυασμό με δράσεις και πρωτοβουλίες από την ΕΥΘΥΤΑ Ρόδου και άλλες εθελοντικές ομάδες για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα οδικής ασφάλειας, μπορούν να συμβάλουν στην  μείωση των τροχαίων ατυχημάτων. Το οφείλουμε τις επόμενες γενιές και θα το κάνουμε πράξη. Κλείνοντας, θέλω να συγχαρώ τους εργαζόμενους και τους επιτελείς του ΕΚΑΒ, της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Νοσοκομείου και εν γένει όλων των εμπλεκομένων φορέων τόσο στην πρόληψη όσο και στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων, οι οποίοι υπερβάλλοντας εαυτόν, δεν έχουν επιτρέψει τα προβλήματα της υποστελέχωσης, να επηρεάσουν την ποιότητα του έργου που προσφέρουν».

SHARE
RELATED POSTS
Το νέο πάλιωσε και το παλιό νεάζει, του Πάνου Μπιτσαξή
Aλέξη Οδύσσεια, του Γιώργου Σαράφογλου
Με πήρε το «ΠΟΤΑΜΙ», του Πάνου Μπιτσαξή

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.