Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική Πρόσωπα - Αφιερώματα

Μ. Γλυνός: «Ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε κάθε νησί ο στόχος μας»-Τι είπε για τον ΟΠΡΟΤΟΥΡ

Spread the love

 

Μ. Γλυνος: «Στόχος μας η ποιοτική αναβάθμιση του τουρισμού σε κάθε νησί»

-«Αναγκαία μία Εκσυγχρονισμένη Στρατηγική Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης για τα νησιά μας», δήλωσε κατά την τοποθέτησή του, στην εκδήλωση του κ. Γ. Νικητιάδη για τον τουρισμό

-Παρουσία του υποψήφιου περιφερειάρχη στις εκδηλώσεις για την φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Κρεμαστή

Την ανάγκη για την δημιουργία ενός νέου OΠΡΟΤΟΥΡ επισήμανε κατά τον χαιρετισμό του το περασμένο Σάββατο, στην ομιλία του o τ. υφυπουργού Τουρισμού και π. βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Γιώργου Νικητιάδη, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός, αναδεικνύοντας την ανάγκη για ευρύτερη, ουσιαστική συνεργασία της Περιφέρειάς μας με τους Δήμους όλων των νησιών.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», αφού άκουσε τις προτάσεις του κ. Γιώργου Νικητιάδη για  τις προοπτικές ανάπτυξης του τουρισμού της Ρόδου και τις υποχρεώσεις που έχουν οι πολιτικοί όλων των βαθμίδων για την ανάπτυξή του, επισήμανε ότι δεν μπορούμε να επιτρέπουμε ως οργανωμένη κοινωνία, της οποίας ο τουρισμός είναι βασικός πυλώνας της οικονομικής της ευημερίας, οι στοχευμένες τουριστικές πολιτικές να αποτελούν αντικείμενο προσωπικών και μικροπολιτικών επιδιώξεων.

Ο κ. Μ. Γλυνός αναφέρθηκε στην καινοτομία και στην σπουδαιότητα της δημιουργίας του ΟΠΡΟΤΟΥΡ, ο οποίος δημιουργήθηκε επί δημαρχίας του κ. Γιώργου Γιαννόπουλου, δηλώνοντας υπερήφανος για το έργο της δημοτικής αρχής της οποίας ήταν μέλος. «Από την ομιλία του υπουργού  Γιώργου Νικητιάδη, τέθηκε ως κεντρική πρόταση η ανάγκη μετεξέλιξης ή δημιουργίας ενός νέου μεγάλου ΟΠΡΟΤΟΥΡ. Ενός Οργανισμού που ως ιδέα υλοποιήθηκε από μία Δημοτική Αρχή της οποίας είχα την τιμή να μετέχω, πολλά χρόνια πριν. Και είμαι περήφανος που 20 χρόνια μετά, η ανάγκη ύπαρξης τέτοιων δομών αναγνωρίζεται ως διαχρονική. Ενός Οργανισμού που θα αποτελέσει την πλατφόρμα επιστημονικής παραγωγής και εξειδίκευσης μίας Εκσυγχρονισμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Τουριστικής Ανάπτυξης. Μίας Στρατηγικής που θα μας κατατάξει στους πρώτους προορισμούς όχι μόνο ποσοτικά αλλά και ποιοτικά.  Ενός οργανισμού, με την συμμετοχή όλων των δυνάμεων της τοπικής αυτοδιοίκησης, των παραγωγικών φορέων και των επιστημονικών ιδρυμάτων. Μίας δομής που ως Περιφερειακή Αρχή δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε μέσα από συνεργασίες και συνέργειες, σε όλα τα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων», δήλωσε ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», αναφέρθηκε επίσης στην αναγκαιότητα σύναψης προγραμματικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου-Περιφέρειας και φορέων για να καταστεί η Παλαιά Πόλη ενεργή οικονομικά, [πολιτιστικά και τουριστικά 365 μέρες το χρόνο.

«Η παράταξή μας, λέει ΝΑΙ στην εξωστρέφεια, ΝΑΙ, στην Συνεργασία Περιφέρειας και Δήμων. Ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μία Περιφέρεια που οι κάτοικοί της θα δραστηριοποιούνται κοινωνικά, οικονομικά, πολιτιστικά, και τις  τέσσερις εποχές του χρόνου.

Ως Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μία Περιφέρεια Τεσσάρων Εποχών και λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ σε μία Περιφέρεια Χειμερίας Νάρκης. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε μία Ρόδο και μία Μεσαιωνική Πόλη 4 ΕΠΟΧΩΝ δραστηριοποίησης και 365 ημερών ζωντάνιας. Λέμε ένα μεγάλο ΝΑΙ σε ο,τι συμβάλει στην ευημερία των νησιών μας».

Το απόγευμα του Σαββάτου 15 Δεκεμβρίου, ο υποψήφιος περιφερειάρχης συνοδευόμενος από συνεργάτες του παρακολούθησε τις εκδηλώσεις για τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Δημοτική Κοινότητα Κρεμαστής.

Ο κ. Μανώλης Γλυνός βρίσκεται από την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου στην Κάρπαθο με συνεργάτες του, όπου έχει προγραμματίσει σειρά επαφών με φορείς και υποστηρικτές της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου».

SHARE
RELATED POSTS
Νίκος Κούνδουρος: “Ο Βέγγος σήκωσε το βάρος και τα λάθη της φυλής μας ολομόναχος” (ηχητικό αποκλειστικό video), της Τζίνας Δαβιλά
Ηλίας Καραβόλιας
Η ανατομία ενός λάθους: Πώς η Κομισιόν απέτυχε να σώσει την Ελλάδα, του Ηλία Καραβόλια
Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ, του Δημήτρη Κατσούλα

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.