Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μ. Γλυνός: «Να αναλάβει τις ευθύνες της η περιφερειακή αρχή για την αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στο λιμάνι της Σαντορίνης»

Spread the love

 

Ένα νέο σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στη Σαντορίνη, στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, μετά την καθίζηση του λιμανιού τις προηγούμενες ημέρες.O δρόμος που οδηγεί στο λιμάνι παρουσίασε έντονη ρηγμάτωση με τα τοιχία να έχουν μετατοπιστεί, με αποτέλεσμα να καταστεί επικίνδυνος και να μη μπορεί πλέον να σηκώσει το βάρος του μεγάλου φόρτου της κίνησης των οχημάτων από και προς το λιμάνι.

Ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, επικεφαλής της παράταξης «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου», καλεί την περιφερειακή αρχή να αναλάβει άμεσα τις ευθύνες της, καθ’ ότι ο δρόμος περιλαμβάνεται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας, και ζητά να πράξει τα δέοντα το ταχύτερο δυνατό για την αποκατάσταση των ζημιών, ώστε η διέλευση να καταστεί ασφαλής.

Ο κ. Γλυνός κατά την παραμονή του για δεύτερη μέρα στη Σαντορίνη συνέχισε τις επαφές του με κατοίκους, επιχειρηματίες, εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης και φορείς, προκειμένου να έχει μία σαφή εικόνα για τα θέματα που ταλανίζουν το νησί.

Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποίησε επισκέψεις  σε καταστήματα και σε δημόσιες υπηρεσίες, όπως η ΔΕΥΑ, το Τελωνείο, η Εφορία, το Λιμεναρχείο, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο κ.ά.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Θήρας, κ. Νίκο Νομικό,ενημερώθηκε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος του νησιού και συζήτησαν για  τις προτεινόμενες λύσεις.

Στη συνέχεια συναντήθηκε με τον Σύλλογο Ονηλατών Σαντορίνης και συγκεκριμένα με τον πρόεδρο, κ. Γιάννη Ξαγοράρη, ο οποίος του παρουσίασε τα προβλήματα του κλάδου και τις δραστηριότητές του. Από την πλευρά του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου ζήτησε από τον κ. Ξαγοράρη να ενημερωθεί λεπτομερώς για τις συνθήκες σταυλισμού και διαχείρισης των όνων και των ημιόνων, καθώς επίσης και αν πληρούνται στο ακέραιο οι συνθήκες ευζωίας.

Ο κ. Γλυνός επισκέφθηκε τα κτήρια που στεγάζονται οι υποστελεχωμένες υπηρεσίες του Επαρχείου Σαντορίνης και συνομίλησε με τα στελέχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, εξαιτίας του μεγάλου όγκου εργασίας που καλούνται να διεκπεραιώσουν.

Τέλος, είχε συνάντηση με τον υποψήφιο δήμαρχο Σαντορίνης, Μανώλη Ορφανό ο οποίος παρουσίασε στον κ. Γλυνό το πρόγραμμα της παράταξής του.

SHARE
RELATED POSTS
Αξία, αντι-αξία και νόμισμα στην εποχή του ψηφιακού νέφους: Οι δικλείδες ασφαλείας, του Ηλία Καραβόλια
65 χρόνια… E U R O V I S I ON «Voila…», του Δημήτρη Ι. Μπρούχου
Ο βανδαλισμός του Τρούμαν, του Άρη Μαραγκόπουλου

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.