Ανοιχτή πόρτα Πόρτα στη Δωδεκάνησο Πόρτα στην Πολιτική

Μ. Γλυνός από την Κω: “Πλάνο πενταετίας ανά νησί από την επόμενη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας”

Spread the love

 

 Κριτική στην απερχόμενη περιφερειακή αρχή για την κατάσταση που επικρατεί στην Κω, δύο ολόκληρα χρόνια μετά τον σεισμό, άσκησε κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ολοκληρώνοντας την περιοδεία του στο νησί, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» και υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Μ. Γλυνός, από τον Σεπτέμβριο του 2018 έχει επισκεφθεί επτά φορές την Κω και στο διάστημα αυτό, δεν έχει  σημειωθεί καμία ουσιαστική παρέμβαση στο νησί, παρά τις εξαγγελίες της περιφερειακής αρχής.

«Με λύπη μου διαπιστώνω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τον Σεπτέμβριο που επισκέφθηκα την Κω στο πλαίσιο των διερευνητικών επαφών για την υποψηφιότητά μου στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Εκτοτε έχω έρθει επτά φορές ως υποψήφιος περιφερειάρχης και μόνο υποσχέσεις και “θα” έχει καταθέσει η σημερινή περιφερειακή αρχή. Η κατάσταση στο Επαρχείο, στο λιμάνι, στους χώρους θρησκευτικής λατρείας παραμένει ίδια για να μας θυμίζει δυστυχώς τις πληγές που άνοιξε στο νησί ο σεισμός του 2017. Η Περιφέρεια όφειλε να ασκήσει πιέσεις, να προσπαθήσει περισσότερο, από λόγια χορτάσαμε», είπε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη τύπου ο υποψήφιος περιφερειάρχης Μανώλης Γλυνός.

Επιπλέον ανέφερε ότι από την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου μέχρι σήμερα, δόθηκαν τόσες πολλές υποσχέσεις από την απερχόμενη περιφερειακή αρχή όσες δεν έχουν δοθεί στην διάρκεια της πενταετούς θητείας της και ανακοινώθηκαν περισσότερες από 500 προγραμματικές συμβάσεις εκ των οποίων ούτε μια δεν έχει ξεκινήσει να υλοποιείται. «Ο κόσμος πλέον δεν πιστεύει στα λόγια, δεν πιστεύει στα “θα” αλλά σε αυτά που βλέπει, κι εδώ στην Κω δεν έχει δει τίποτα», σημείωσε ο κ. Μανώλης Γλυνός.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου» επανέλαβε μιλώντας στα ΜΜΕ την δέσμευσή του για την εκπόνηση πλάνου πενταετίας ανά νησί σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές. «Από τις επισκέψεις μου στα νησιά όλο αυτό το διάστημα, το πρόβλημα που τίθεται επιτακτικά είναι η έλλειψη συνεργασίας της σημερινής περιφερειακής αρχής με τις τοπικές κοινωνίες και απρεπείς συμπεριφορές, που τις πλήρωσε ο τόπος. Επαναλαμβάνω και εδώ από την Κω, ότι εμείς ως αυριανή περιφερειακή αρχή, εκτός από το “συμβόλαιο συνεργασίας” που θα συνάψουμε με τους πολίτες, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τις δημοτικές αρχές θα προχωρήσουμε στην εκπόνηση και υλοποίηση πλάνου πενταετίας ανά νησί, διαδικασία που θα ξεκινήσει από την επόμενη κιόλας ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», διαβεβαίωσε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ότι το κλειδί για μια επιτυχημένη και παραγωγική θητεία μιας περιφερειακής αρχής είναι οι σχέσεις της με τις δημοτικές αρχές.

«Τα νησιά μας έχουν κοινά προβλήματα, όπως είναι οι ελλείψεις και τα κενά στον τομέα της υγείας, τα προβλήματα στο περιβάλλον, η ανάγκη για βελτίωση των υποδομών που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και την ποιοτική ανάπτυξη του τουρισμού, κι επιπλέον κάθε νησί έχει τις δικές του ξεχωριστές ανάγκες. Αν δεν καλλιεργήσουμε την συνεργασία και την συνέργεια, τίποτα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Εμείς στόχο έχουμε την επόμενη ημέρα, καμία ανούσια αντιπαράθεση και καμία κόντρα. Ακόμα και σε αυτούς που σήμερα μας λασπώνουν εμείς την επόμενη ημέρα θα τείνουμε το χέρι να συνεργαστούμε. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συνετούς κατοίκους των νησιών μας», σημείωσε ο επικεφαλής της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου».

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη τύπου, ο κ. Μανώλης Γλυνός ευχαρίστησε τους Κώους για την θερμή υποστήριξη και παρουσίασε τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Νίκο Κανταρζή, Βασίλη Πίτση, Νίκο Σοφό, Σταύρο Φρούντζα, Διονυσία Κασιώτη, Χρυσούλα Κεφαλιανού, και Δημήτρη Κωστογλου που τον πλαισίωσαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όπως επίσης και την Αναστασία Παγώνη και τον Βασίλη Ραμπαούνη που βρίσκονταν εκτός Κω.

SHARE
RELATED POSTS
Γκούμας υπό λογοκρισία, του Γιώργου Αρκουλή
Δεν αποκλείει νέα Ίμια ο κος Κώστας Σημίτης σε άρθρο του
Εργολάβοι του Εαυτού, του Ηλία Καραβόλια

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.