Υγεία

Μπορώ να καθυστερήσω το γκριζάρισμα των μαλλιών μου;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Spread the love

 

Δρ Δέσποινα Κατσώχη

 

Μόνο στη Ρόδο: Αποστόλου Παύλου 50 (Ανάληψη)-Βενετοκλέων (Στάδιο ΔΙΑΓΟΡΑΣ)-Ρόδου-Λίνδου (ύψος ΙΚΑ)-Λεωφόρος Κρεμαστής – Πηγές Καλλιθέας (από Μάιο-Οκτώβριο) & catering Γάμοι-Βαπτίσεις, Συνέδρια, Εκδηλώσεις

PANE DI CAPO – AT RHODES – ΣΤΗ ΡΟΔΟ – ΤΗΛ: 22410-69007

 

Μαγικές συνταγές δεν υπάρχουν.  Ωστόσο, σειρά βιταμινών, μπορεί να βοηθήσει προς αυτήν την κατεύθυνση.

Χαλκός και σίδηρος. Χαλκό προσφέρουν συκώτι, στρείδια, αχιβάδες, φακές και ξηροί καρποί (π.χ κάσιους, φουντούκια, και αμύγδαλα). Σίδηρο περιέχουν κυρίως μοσχάρι, σπανάκι και φακές. Ο χαλκός ενισχύει βασικά ένζυμα του σώματος ενώ ο σίδηρος είναι απαραίτητος για να δημιουργηθούν ερυθρά αιμοσφαίρια, οπότε η έλλειψή τους, συμβάλει στην πρόωρη γήρανση  των μαλλιών.

Βιταμίνη Β-12.  Η έλλειψη της προκαλεί αναιμία και συνδέεται με το γκριζάρισμα των μαλλιών. Η Β-12 προστατεύει το νευρικό σύστημα και σε συνδυασμό με το φολικό οξύ και τη βιταμίνη Β-9 συμβάλλει στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων. Όσο μεγαλώνουμε, ο οργανισμός δυσκολεύεται  ν’ απορροφήσει  τη Β-12 από τις τροφές, οπότε πρέπει ν’ αυξήσουμε την πρόσληψή της. Ναι λοιπόν σε αυγά, συκώτι, νεφρά, ψάρια, οστρακοειδή αλλά και  δημητριακά που είναι εμπλουτισμένα με βιταμίνη Β-12.

Βιταμίνη Β-9. Τη λέμε και φολικό οξύ και τη βρίσκουμε σε σπανάκι, κατσαρό λάχανο, φακές, ρεβίθια, σπαράγγια, μαγειρεμένο ρύζι και ζυμαρικά. Το φολικό οξύ, όπως η βιταμίνη Β-12, συμβάλλουν στην παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων αλλά και της μεθειονίνης, ένα σημαντικό  αμινοξύ  για να έχουν χρώμα τα μαλλιά.

 

SHARE
RELATED POSTS
Τι προσφέρει το βάδισμα στην άμμο με γυμνά πόδια;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Πώς διατηρείται ακμαίος ο εγκέφαλος;, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη
Τα εγκαύματα παραμονεύουν στην κουζίνα!, της Δρ Δέσποινας Κατσώχη

Leave Your Reply

*
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.